3 Beste TV beugels: onze selectie tv-beugels om te kopen

Een groot tv scherm was vroeger moeilijk tegen de muur te hangen. Maar met de opkomst van flatscreen tv toestellen werden meer en meer tv’s aan de muur opgehangen. Het bespaart niet alleen de nodige ruimte, maar oogt ook veel mooier in het interieur van de huiskamer. Een muurbeugel installeren is makkelijk uit te voeren. Bij de keuze van de beste tv beugels zal je vooral rekening moeten houden met het gewicht van je televisie en de grootte van je beeldscherm.

beste tv beugelsDe schermgrootte van je televisie

Wie een tv beugel wil kopen, zal eerst moeten kijken naar de schermgrootte van je tv toestel. Als je niet weet welke afmeting je scherm van de tv heeft, dan kan je kijken aan de achterkant van je tv als onderdeel van het nummertype. Uiteraard kan je zelf ook de grootte zelf opmeten. Diagonaal meet je de uithoeken van het scherm. Niet het frame er rond. Wanneer je het in centimeters hebt opgemeten, zal je het aantal centimeters moeten delen met 2,54 om het aantal inches te weten.

Het belang van VESA

VESA is de afkorting voor Video Electronics Standards Association. Het is een universele wereldwijde maataanduiding die door producenten van muurbeugels wordt gebruikt. Met VESA wordt de afstand tussen de bevestigingspunten op de achterzijde van de tv aangegeven. Aan deze bevestigingspunten maak je tv beugels vast.

Denk aan het gewicht

TV’s van tegenwoordig worden steeds maar lichter gemaakt. Hierdoor wordt het steeds maar makkelijker om je tv aan de muur te bevestigen met de beste tv beugels. Belangrijk is dat je goed nakijkt wat het maximum gewicht is dat je beugel kan dragen. Hierdoor weet je meteen of je tv wel veilig tegen de muur hangt. De informatie over de draagkracht van de beugel staat altijd vermeld op de verpakking of bij de productinformatie.

Het esthetisch aspect van kabelmanagement

De beste tv beugels zijn zo ontworpen dat je kabels optimaal kunt wegmoffelen. In de meeste gevallen gebeurt dit via de kabelgoot. Er is niets zo slordig en storend wanneer er rondslingerende kabels in de huiskamer te zien zijn. Kijk dus ook naar het esthetische aspect van het kabelmanagement.

Deze 3 beste tv beugels hebben hun degelijkheid in het verleden ruimschoots bewezen.


LifeGoods TV Muurbeugel met Lange Arm

Ben jij ook een echte filmliefhebber, gamer of professionele Netflixer? Hang je TV aan de muur met de kantelbare muurbeugel van LifeGoods! Geschikt voor TV’s van 26” tot 55” in de meeste VESA configuraties. Je draait en kantelt hem zo in de perfecte positie. Schaf het meubel vandaag nog aan en...
Bekijken

Ben je een fervente filmfanaat, Netflix bingewatcher of gamer? Hang dan je televisie aan de muur met de kantelbare muurbeugel van het merk LifeGoods. Dit is zonder twijfel één van de beste tv beugels van 2024. Met dit moderne design kijk je vanuit een ideale kijkhoek. Als verwoede film- of seriekijker besef je maar al te goed dat een perfecte kijkhoek duidelijk invloed heeft op je beleving. Met deze tv muurbeugel van LifeGoods kan je rekenen op een 180° draaihoek en 20° kantelhoek. Bevestigen van de tv beugel aan een houten, bakstenen of betonnen muur vormt geen enkel probleem.

Het enige wat je niet mag doen is dat je de tv muurbeugel aan een gipsen wand wil gaan hechten want dat loopt gegarandeerd falikant af. Standaard wordt de tv beugel geleverd met verscheidene muurbevestigingen en met een waterpas. Het is het meest geschikt om de tv tegen een wand op te hangen.

Plus- en minpunten

 • De muurafstand schommelt tussen 6,8 en 42 centimeter
 • De draagkracht bedraagt 40 kilogram
 • Het materiaal bestaat uit hoogwaardig en heel stevig staal
 • Is niet geschikt voor VESA 200 x 300 en 100 x 200

Technische specificaties in een notendop

Kleur zwart
Tv beugel wendbaarheid kantel- en draaibaar
Oppervlak montage aan de muur
Maximum afstand tot muur 50 centimeter
Minimum afstand tot muur 7 centimeter
Waterpas voorzien ja
Standaard VESA VESA 400 x 400 millimeter – VESA 75 x 75 millimeter
Schermafmeting minimum 26 inch
Schermafmeting maximum 55 inch
Draaihoek maximaal 180 graden
Materiaal bestaat uit staal

Hama Fullmotion – TV-beugel

Met de Hama Fullmotion TV-beugel hang je jouw televisie in stijl aan de muur. Het platte design zorgt ervoor je optimaal gebruikt kunt maken van je TV, terwijl je ook nog een hoop ruimte bespaart in huis. Als je vanaf verschillende posities televisiekijkt, is de Hama Full Motion tv-beugel iets...
Bekijken

De Fullmotion – TV-beugel van Hama is een draaibare en kantelbare muurbeugel die je heel eenvoudig aan de muur kunt hangen. Maak gebruik van optimaal kijkplezier dankzij het platte design van je tv en die je kan draaien in alle kijkhoeken. Je kan zelfs ruimte besparen door de beugel te laten inklappen. Deze Full Motion tv beugel heeft een draagkracht tot 35 kilogram en is uiterst geschikt voor schermgoottes tussen de 32 en 65 inch.

De muurbeugel is compatibel voor volgende VESA standaarden: 200 x 200 mm, 200 x 300 mm, 300 x 100 mm, 300 x 200 mm, 300 x 300 mm, 400 x 200 mm, 400 x 300 mm en 400 x 400 mm. De montage gebeurt heel eenvoudig en er wordt standaard een waterpas meegeleverd. Voor je thuisbioscoop kan je met deze beugel heel makkelijk voor een optimale opstelling zorgen. Voor de goede orde: met de VESA afmeting word in feite de afstand tussen de montage gaten op de achterzijde bedoeld.

Plus- en minpunten

 • Het kantelsysteem van 12° vermijdt weerspiegeling
 • De beugel kan plat tegen de muurwand worden gemonteerd. Het is kantelbaar en beweegbaar
 • De bijgeleverd waterpas zorgt ervoor dat het eenvoudig recht te monteren is
 • De maatvoering van VESA zal vooraf moeten worden nagecheckt

Technische specificaties in een notendop

Kleur zwart
Tv beugel wendbaarheid kantel- en draaibaar
Oppervlak montage aan de muur
Draaihoek maximaal 90 graden
Waterpas voorzien ja
Schermafmeting minimum 32 inch
Schermafmeting maximum 65 inch
Materiaal bestaat uit staal

Vogel’s WALL 3305 Vaste tv-beugel

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1371910): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1371910): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De WALL 3305 van Vogel’s muurbeugel is speciaal ontworpen voor tv’s met een groot formaat. Dit model is één van de beste TV beugels voor grote en zware tv toestellen die vlak tegen de muurwand hangen. Het is uiterst geschikt voor tv’s met een beeldschermgrootte van 40 tot 100 inch. De maximale draagkracht is 80 kilogram. De Wall 3305 zorgt ervoor dat je op een veilige wijze je tv aan de muur kan hangen en is een heel betrouwbare oplossing. Met deze tv beugel hang je een zwaar tv toestel plat tegen de muur. Ook werd er aan de veiligheid gedacht.

Omdat er geen onderdelen aanwezig zijn die hinderlijk uitsteken, beperk je het risico op verwondingen. De tv kan je recht hangen dank zij de meegeleverde waterpas. Vogel’s levert ook een app aan die alles van naaldje tot draadje uitlegt hoe je de tv beugel monteert. De app heet de TV Mount Guide. Op die manier kan je via je smartphone of tablet precies bekijken waar de tv beugel exact moet komen en waar je precies gaten boort in de muur.

Plus- en minpunten

 • Via de handige app TV Mount Guide wordt de installatie aan de muur stap voor stap uitgelegd
 • Uiterst geschikt voor grote TV schermen tussen de 40 en 100 inch
 • De maximale draagtkracht is maar liefst 80 kilogram
 • Er is geen beweegbare draaihoek voorzien

Technische specificaties in een notendop

Model type tussen 40 en 100 inch
Beugel wendbaarheid vast
Maximum afstand tot muur 2 centimeter
Waterpas ja
Maximale draaihoek niet van toepassing
Draagkracht 80 kilogram

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021