3 Beste TV Kabelgoten + enkele tips hoe je kabels weg werkt

Kabelmanagement is een bekend begrip in het vakjargon van technici. En dat heeft zijn bepaalde specifieke reden. Hoe meer kabels je in huis hebt, hoe meer kopbrekerij je hebt om de kabels weg te werken. Vaak blijkt het een hele klus te zijn om die bekabeling op een nette manier te verdoezelen. Gelukkig zorgen TV kabelgoten voor de ultieme oplossing. Hieronder vind je enkele praktische tips hoe je de beste TV kabelgoten kiest en vervolgens hoe je die bekabeling netjes wegwerkt.

Het wegwerken van kabels via TV kabelgoten

Talrijke mensen hebben heel wat randapparatuur op en rond hun tv meubel staan. Al deze mediaspelers moeten natuurlijk worden voorzien van stroom, wat zorgt voor een heel kluwen aan kabels. Dit zorgt al heel vlug voor een slordig en wanordelijk beeld. Enkele praktische tips hoe je dat zicht iets fraaier kunt maken met een kabelgoot.

Tip 1: Stop snoeren en stekkers in een kabelgoot

Kabels wegmoffelen in combinaties met een stukje fraai design. Dit kan door kabels in een kabelgoot te verbergen met een leuke print erop. Voor de bedrading maak je aan de achterzijde een gat. Wat je op de kabelgoot decoratief wil plaatsen, maak je zelf uit. Je kan het niet gek genoeg bedenken natuurlijk en hangt af van je dichterlijke vrijheid.

tv kabelgotenTip 2: Het nut van kabelgoten

Voor enkele euro’s kan je tegenwoordig een goede kabelgoot aanschaffen waarin je alle snoeren netjes weg kan camoufleren. TV Kabelgoten zijn er te vinden in allerlei maten en soorten. Je hebt ondermeer zelfklevende kabelgoten die je heel eenvoudig tegen de muur kunt bevestigen. Een kleine hint. Je kan zelf kabelgoten gaan verven in een kleur die heel goed past bij de rest van het aanwezige interieur in je huiskamer. Dan creëer je nog een stijlvol decor.

Concrete opbergruimte met verschillen extra functietools

TV Kabelgoten worden toegepast in de meest verscheidene omstandigheden. Normaal worden ze gebruikt om kabels niet meer zichtbaar te maken voor het blote oog. Maar het heeft nog een andere belangrijke functie en dat wordt soms wel eens over het hoofd gezien. Het beschermt ook tegen onvoorziene beschadigingen van buitenaf. Denk hierbij aan waterbeschadiging, maar ook om ‘bulten’ van kabels in professionele industriële omgevingen te verbergen. Voor de thuissituatie wordt qua beveiliging vooral gekeken om kinderen en huisdieren te beschermen.

Meten en passen bij kabelgoten

Het zal niet dikwijls voorkomen dat je een kabelbedrading kan leggen in een rechte vloeiende lijn. Vaak zitten er wat obstakels verborgen in het traject zoals hoogteverschillen en hoeken. Wanneer je enkel rechte kabels moet trekken, kies dan voor kabelgoten met een compacte 33 millimeter. Wanneer je rekening moet houden met heel wat bochtwerk, heb je verschillende mogelijkheden bij TV kabelgoten. Zo kan je zelf de hoeken pasklaar maken met een verstekzaag. Het nadeel is wel dat het een precisieklus is waar je technisch handig voor moet zijn.

Let op: zorg ervoor dat je hele TV-setup klaar is voor je begint te cablemanagen: als je nog een soundbar of een digitale decoder moet toevoegen moet je daar de kabels ook voor voorzien, natuurlijk!


Deze 3 TV kabelgoten gaan het meest over de toonbank:

SIMU Lifestyle Kabel Organiser Set

Bijna iedereen heeft er last van: loshangende kabels, er is geen organisatie en bovendien is het geen gezicht. Maar geen zorgen, dankzij de Kabel Organiser Set van SIMU Lifestyle zijn al deze problemen verleden tijd en zijn jouw kabels voortaan netjes geordend en raken ze ook nooit meer in de...
Bekijken

Bijna iedereen ergert zich er aan: loshangende kabels en vooral omdat het chaotisch overkomt. Gelukkig bestaan er hiervoor oplossingen zoals de Lifestyle Kabel Organiser Set van het merk SIMU. Met deze kabelgoten worden de kabels netjes bij elkaar gehouden en raken ze niet meer in de war.

De kabel organisers zijn vervaardigd van (elastisch) neopreen. Door middel van een ritssluiting kan je kabels over de hele lengte toevoegen of verwijderen. Het voordeel is dat de kabelgoot vuil- en waterbestendig is.

De standaard meegeleverde mini organiser bevat een zelfklevend laagje die geen resten van lijm achterlaat. De kabelgoot maakt ruimte voor 5 kabels zodat je 5 apparaten op één centrale plaats kan herbergen zonder dat je met een chaotische wirwar van kabels wordt geconfronteerd. Je kan het gebruiken voor zowel op kantoor als bij je thuis. Nog vermelden dat het heel kind- en diervriendelijk is.

Plus- en minpunten

 • Het is vuil- en waterbestendig
 • Maakt ruimte voor 5 kabels zodat je ook de snoeren van andere appraten kan verbergen
 • Het is kind- en diervriendelijk wat ook de veiligheid ten goede komt
 • Weinig of niets op aan te merken en doet wat er van wordt verwacht

Specificaties in een notendop

Merk SIMU Lifestyle
Categorie kabelgoten
Kleur zwart
Materiaal neopreen
Gewicht aantal 0,151 kilogram

Lumito Kabel Organiser TV Kabelgoot

Kabels kunnen in een huishouden zorgen voor een rommelig gezicht en flinke ongelukken met kinderen of dieren. Daarom biedt de Lumito kabelhouder een oplossing voor dit probleem. Doordat de kabelhouders de kabels bij elkaar houden ziet het er netjes uit. Daarnaast beschermd de kabelhouder ook...
Bekijken

Wil je af van een rommelig zicht in de huiskamer of wil je ongelukken vermijden met kinderen of dieren, dan zit je met de Kabel Organiser van Lumito aan het juiste adres. Deze kabelhouder houdt alle snoeren netjes bij elkaar. De kabelgoot wordt gecombineerd met een stekkerdoos opbergbox. In deze kabelgoot kunnen wel zeker 10 kabels netjes worden opgeborgen zodat alles er netjes uitziet.

De kabelhouder is erg flexibel wat betekent dat je de bekabeling allerlei bochten kunt leggen. Lumito heeft eveneens aandacht besteed aan de veiligheid zoals eerder aangegeven, zodat ongelukjes met kinderen of dieren worden vermeden. De kwaliteitsvolle hoogwaardige rits zit aan de kabelbeschermer en gaat probleemloos open en dicht.

Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de kabelhouders in te korten door de bovenkant af te knippen. Je zal dan wel met een klein stukje ducktape moet afplakken zodat het ritsgedeelte niet kan los komen.

Plus- en minpunten

 • Voorkomt ongelukken met kinderen en dieren
 • De ritssluiting kan je zelfs inkorten als je dat persoonlijk wenst
 • De opberging van 10 kabels is gegarandeerd
 • Niets op aan te merken

Specificaties in een notendop

Merk Lumito
Categorie kabelgoten
Materiaal kunststof
Kleur zwart
Gewicht 0,1 kilogram

Hama Opbergbox stekkerdoos

Vanaf nu heb je geen last meer van al die vervelende kabels bij je televisie, computer,... Met deze handige stekker opbergdoos kan je netjes al je losse kabels in opbergen. Zo raken deze niet meer in de knoop en zijn ze mooi weggewerkt! Het rubberen voetje onderaan de doos zorgt ervoor dat hij...
Bekijken

Het opbergen van kabels aan je computer of tv irriteert heel veel mensen. Het ontsiert de gezellige woonkamer omdat de kabels er vaak ongeordend en chaotisch bij liggen. Met de opbergbox van het merk Hama is dit probleem nochtans helemaal van de baan.

Met de opbergdoos voor stekkers kan je op een hele nette manier alle loshangende kabels opbergen zonder dat andere pottenkijkers die bij je op bezoek komen, hier iets van merken. Er is zelfs een rubberen voet onderaan de doos voorzien zodat alles heel mooi en netjes op zijn plaats blijft staan.

Het materiaal bestaat uit plastieken kunststof en is bijgevolg flexibel wanneer de kabels er met kronkels bijliggen. Je kan deze kabelgoot enkel in een zwarte kleur verkrijgen. De maximale kabel diameter bedraagt 20 millimeter.

Plus- en minpunten

 • Een ideale stekkerdoos om kabels op te bergen
 • Kabels raken niet meer in de knoop
 • Er zijn rubberen voetjes aan de onderzijde voorzien zodat alles op zijn plaats blijft staan
 • De ruimte is intern nogal beperkt

Specificaties in een notendop

Merk Hama
Categorie kabelgoten – kabelklemmen
Materiaal plastiek
Kleur zwart
Gewicht aantal 706 gram

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021