Beste Grote tv’s (60 inch+) – Grote Televisie Kopen

Op deze pagina over de beste grote tv’s geven we praktische tips om voor een grote tv te kiezen in je huiskamer. Cinema naar je eigen huis brengen is tegenwoordig trendy. Een groot tv toestel met een LED-, OLED of QLED scherm is ideaal voor de filmfan. Of om een sportevenement te bekijken. Alles valt of staat uiteraard met de prijs die je er aan wil besteden. Eénmaal die knoop doorgehakt, zal je eerst de grootte van het scherm moeten bepalen.

Volgende tv’s springen boven de concurrentie uit: LG OLED77CX6LA, Samsung QE75Q85R QLED en c. Sony KD-65XG9505. Als je naar series en films wil kijken of sportgebeurtenissen, is een groot tv-scherm de beste optie. Hieronder lees je 5 redenen waarom een groot scherm de juiste keuze is.

Beste keuze
Sony
Bekijken

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1553965): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54
Premium keuze
LG
Bekijken
Beste prijs-kwaliteit
Samsung
Bekijken

1. Kwaliteit is veel beter dan kwantiteit

Hoe groter het beeldscherm, hoe beter je de schermkwaliteit naar waarde kunt inschatten. Vooral als je een 4K HDR-modeltype op de kop tikt. Met deze beeldscherpte wordt een beeld ei zo na perfect weergegeven, hoe dicht je ook bij je tv toestel zit. Dit in tegenstelling tot HD dat soms troebel en wazig overkomt. Wanneer films je voorkeur wegdragen, is bijvoorbeeld de Ultra HD Blu-ray speler de ideale sidekick voor je fonkelnieuwe 4K HDR-beeldscherm.

2. Geniet van de kaskrakers vanuit je luie zetel

Als je niet naar je favoriete sportteam kan gaan of liefst vanuit je vertrouwde luie zetel naar kaskrakers kijkt, dan ga je sowieso genieten van de gedetailleerde schermweergave die een grote tv biedt. Je bekijkt alles vanop de eerste rij. Denk maar aan de fantastische kromming van een vrije trap van Kevin De Bruyne tot de namen van de voetbalgoeroes op het veld. Of de capriolen tijdens een F1 Grand Prix. De beleving is alsof je er tussenin zit.

3. Genieten van speciale filmeffecten en een geluidsysteem

De samenvoeging tussen uitmuntende kwaliteit van het beeldmateriaal, de grootte van het scherm en de loepzuivere details maken van de home cinema een totaalbeleving waar je in wordt ondergedompeld. Dat uit zich door te genieten van speciale toegepaste filmeffecten zoals de filmregisseur dat voor ogen had. Wanneer je als klap op de vuurpijl ook nog een geluidssysteem van een home-cinema toevoegt, til je je kijkervaring sowieso naar een hoger niveau.

4. Samen kijken met vrienden of familie

Een groot scherm biedt de kans om met de hele familie of uitgenodigde vrienden naar een scherm te kijken wat vrij moeilijk is als je met verschillende mensen rond een klein scherm kruipt. Grote schermen lenen zich om in groepsverband naar een beeldscherm te kijken. Met popcorn in de hand kan je heuse filmavonden organiseren zonder dat je je kot uit moet.

5. Een grote tv bespaart ruimte

Het klinkt misschien contradictorisch, maar dankzij de nieuwste technologische vooruitgang nemen hypermoderne tv’s minder ruimte in beslag dan de robuuste toestellen van vroeger. De tv-rand is nauwelijks aanwezig op de meest recente tv’s. Daarnaast zijn ze ook lichter en dunner. Hierdoor kunnen ze makkelijk tegen de muur worden gemonteerd en minder ruimte in je living in beslag nemen.

LG OLED77CX6LA – De beste grote TV

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1553965): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1553965): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Waarheidsgetrouwe beeldkwaliteit staat hoog in het vaandel van dit tv-model LG OLED77CX6LA. Dit tv-toestel bevat een OLED beeldscherm. Dit wil zeggen dat dit scherm verschillende miljoenen pixels produceert met individuele kleuren. Het oplichten van elke pixel maakt de tv beleving uniek. Op deze wijze komt er een sterk contrast tot stand tussen de verschillende zwart- en kleurtinten. Schaduwdetails worden extra in de verf gezet. Zwart beeldmateriaal is echt zwart.

Door gebruik te maken van artificiële intelligentie zorgt de a9Gen3 processor voor extra haarscherpe beelden met de nodige kleur en stroomlijning. Via deze methode zijn filmpjes van YouTube en dvd van hoogwaardige kwaliteit te bekijken. De 4 HDMI toegangspoorten maken het tv apparaat uiterst geschikt voor 4K beelden (met 100 Hertz) of via technieken die handig zijn voor fervente gamers. Zo zorgt de ondersteuning van de Variable Refresh Rate dat beeldfouten nauwelijks te zien zijn en dat gamespelletjes een harmonieus vloeiend verloop kennen.

Plus- en minpunten

 • Via het OLED scherm geniet je van levensechte kleuren met een zwart weergave die een hele diepe scher’pte weergeeft
 • Het beeldmateriaal heeft een kleurschakering die heel gedetailleerd wordt weergegeven
 • Het kleurbereik en de helderheid ligt met UHD premium een stuk hoger dan de standaard UHD
 • Een soundbar ontbreekt aan deze tv

Technische specificaties in een notendop

Type scherm OLED
Kwaliteit van het beeld Uitmuntend
Scherpte van het beeld UHD premium, 4K UHD
Verversing snelheid 100 Hertz
Smart tv Ja
Diagonaal van het scherm 77 inch
Kleurdiepte 10 bit – 1 miljard kleuren
HDR type HLG, Dolby Vision, HDR10
Platform smart WebOS
Afmeting tv Hoogte: 99,3 centimeter – Breedte 172,3 centimeter – Diepte 5,53 centimeter
Standaard meegeleverd Stroomkabels en afstandbediening – 1

Samsung QE75Q85R QLED

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1383239): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1383239): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De Samsung QE75Q85R QLED levert haarfijne scherpe beelden in een kleurrijk contrast. De QLED TV beschikt over een kleuren niveau van 100 procent. Heel eenvoudig gezegd betekent dit dat de helderheid en de de nuance van kleuren helemaal op de voorgrond komen. De verbeterde zwart weergave wordt geruggensteund door de Direct Full Array 8x local dimming tool. Dat is een vernuftige technologie die de donkere stukjes van het beeldscherm helemaal verduistert.

Op deze wijze blijven de heldere delen opgelicht. Het eindresultaat is dat je voldoende sterk contrast ziet tussen de zwarte en kleurtinten. De aanwezige One Connect Box zorgt dat er geen wirwar van kabels in de huiskamer liggen. Met welgeteld 1 kabel sluit je andere apparaten aan voor in het stopcontact. Via de geïntegreerde Apple TV heb je de mogelijkheid om al je favorite series en films in je bibliotheek van iTunes te bekijken. Ook kan je via Air Play2 dvd’s streamen van je Mac, iPhone of iPad naar het tv-toestel.

Plus- en minpunten

 • De hoge helderheid en de rijke levensechte kleuren komen tot stand via het Quantum Dot paneel
 • Een zorgvuldige en precieze weergave van donkere kleuren wordt geleverd via Direct Full Array 8x local dimming
 • Met de One Connect Box sluit je met 1 kabel alle randapparatuur aan op je tv toestel
 • Het ontbreken van een aansluiting met een hoofdtelefoon

Technische specificaties in een notendop

Type scherm LED – LCD
Kwaliteit van het beeld Uitmuntend
Scherpte van het beeld UHD premium, 4K UHD
Verversing snelheid 100 Hertz
Smart tv Ja
Diagonaal van het scherm 75 inch
Kleurdiepte 10 bit – 1 miljard kleuren
HDR type HLG, Dolby Vision, HDR10
Platform smart Tizen
Afmeting tv Hoogte: 96,09 centimeter – Breedte 167,52 centimeter – Diepte 6,2 centimeter
Standaard meegeleverd Stroomkabels en afstandbediening – 1

Sony KD-65XG9505

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1382278): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1382278): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Je meest favoriete series en films passeren levensecht op het scherm via de c. Sony KD-65XG9505. Deze tv met een beeldscherpte van 4K wordt ondersteund door Dolby Vision en HDR10. Dit staat borg voor een vrij hoog kleurbereik en een grote helderheid. De techniek met X-Motion Clarity en de 100 Hertz beeldverversing bepalen de harmonieuze weergaven van de meest snelle bewegingen.

Hierdoor is de televisie uiterst geschikt om naar spannende actiefilms en sportevenementen te kijken. De mogelijkheid ligt in handbereik om de tv te verbinden met internet en toegang te krijgen tot handige apps en je meest favoriete websites. Eenvoudige spraakopdrachten bedien je met de Google Assistant. Op die manier kijk je naar een serie of vraag je een handige speciale info aan. Bijvoorbeeld de weersvoorspelling of je persoonlijke agenda.

Plus- en minpunten

 • De hoge helderheid op het scherp en de rijke levensechte kleuren komen tot stand via het 10 bit paneel
 • Een zorgvuldige en precieze weergave van donkere kleuren wordt geleverd via Direct Full Array 8x local dimming
 • Met de 100 Hertz beeldverversing worden beelden gestroomlijnd weergegeven op een vloeiende manier
 • De kijkhoek om naar je tv te kijken is vrij beperkt. Wanneer je je schuin nestelt voor je televisie toestel, vermindert de kwaliteit van het beeld

Technische specificaties in een notendop

Type scherm LED – LCD
Kwaliteit van het beeld Heel goed
Scherpte van het beeld UHD premium, 4K UHD
Verversing snelheid 100 Hertz
Smart tv Ja
Diagonaal van het scherm 65 inch
Kleurdiepte 10 bit – 1 miljard kleuren
HDR type HLG, Dolby Vision, HDR10
Platform smart Android
Afmeting tv Hoogte: 83,20 centimeter – Breedte 144,70 centimeter – Diepte 6,9 centimeter
Standaard meegeleverd Stroomkabels en afstandbediening – 1

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021