Beste Kleine tv’s (t/m 39 inch)

Bijzondere specificaties en gecompliceerde terminologie vliegen je om de oren als je een nieuw tv-toestel wil aankopen. Denk maar aan 4K, HDMI, HDR, LED en OLED? Voor sommigen is het bekende terminologie uit het vakjargon, terwijl andere mensen geen flauw benul hebben wat het betekent. Om die reden zetten we de belangrijkste termen even netjes op een rijtje als je een kleine tv wil aanschaffen. Hieronder vind je een handig overzicht zodat je gemakkelijk de beste kleine tv kan kiezen.

Beste prijs-kwaliteit
Salora
Bekijken

De LED als opvolger van de LCD-tv

De LED tv is momenteel de opvolger van de LCD-televisie. Meer nog, een LED is niks meer niks minder dan een LCD-tv. Het enige verschil is dat met LED verwezen wordt naar de bron van de verlichting van de betrokken tv. Enkele decennia geleden was plasma de uitverkoren techniek voor de echte tv fanaten, maar dit tv-type is helemaal uit het straatbeeld verdwenen.

Met de LED en OLED heeft zich een waardige opvolger aangeboden. OLED televisies doen geen beroep meer op aparte losse verlichtingsbronnen. De talrijke pixels produceren zelf lichten en kunnen individueel functioneren. OLED televisies tonen perfecte zwarte tinten.

De resolutie of de hoeveelheid pixels

De resolutie van een televisie wijst aan hoeveel pixels er zijn binnen een scherm. Hiermee wordt ook de scherpte van een tv scherm aangeduid. De resolutie die momenteel het meeste voorkomt is 4K Ultra HD. Dit staat synoniem met 3840 x 2160 pixels. Het is de opvolger van Full HD dat viermaal minder pixels telt. Je hebt ook 8k televisies, maar niet in deze categorie van kleine tv’s.

De betekenis van HDR

Het merendeel van de 4K televisies zijn ook geschikt voor HDR. Dit is de afkorting voor High Dynamic Range. De functie van deze tool is dat het contrast en de kleuren zo waarheidsgetrouw worden getoond op het scherm. Er zijn verschillende standaardformaten momenteel op de markt zoals HDR10, Dolby Vision, HDR10+ en HLG.

De link met Smart tv

Wat is in feite de betekenis van een Smart tv-toestel? Een Smart tv is om het eenvoudig te zeggen een televisie die met internet kan worden gekoppeld. In vele gevallen gebeurt dit via wifi, maar het kan nog steeds met een netwerkkabeltje. Daarnaast kan je verschillende apps op je tv gebruiken. Vooral applicaties zoals Netflix, Streamz of YouTube zijn razend populair. Vrij logisch omdat je geen extra mediaspelers meer voor nodig zoals dat vroeger het geval was. De bekendste besturingssystemen zijn voor LG WebOS en voor Samsung Android en Tizen. Heel vaak kan je nu ook draadloos streamen naar je televisie. De mogelijkheid bestaat om draadloos films te streamen naar je tv toestel. Er zijn de dag van vandaag nog maar bitter weinig tv’s te verkrijgen zonder smart functietool.


Hieronder 3 kleine tv-schermen van 33 inch die uitstekend in de markt liggen:

Samsung UE32T5300 kleine tv

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1416067): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Wanneer je een tv wil kopen voor een kleine kamer, biedt de a. Samsung UE32T5300 een alternatieve oplossing. Het is een Full HD tv met een vrij compact formaat. Het beeldscherm is niet groter dan 32 inch (80 centimeter) en beschikt over Smart Tv functies. Deze tv functioneert uitstekend in een studio, slaapkamer of in de keuken. Het strakke zilveren design zorgt ervoor dat deze tv in elke kamer niet misstaat. Via de HDR tool wordt een uiterst gedetailleerd kleuren weergave gegarandeerd.

Via deze Samsung FHD worden donkere en lichtere details meer benadrukt. Dit TV-toestel gebruikt een algoritme dat vrij geavanceerd is om unieke inhoud te analyseren. Hierdoor wordt een extreem glashelder beeld gecreëerd. Je kan op een intelligente wijze Smart TV bekijken. Door middel van een gebruiksvriendelijk menu switch je makkelijk tussen praktische apps, websites of live tv programma’s.

Plus- en minpunten

 • Je hebt toegang tot Smart tv. Dat biedt het grote voordeel dat je gebruik kan maken van zowel online entertainment, apps en games
 • De tv maakt heel makkelijk draadloze aansluiting met internet via wifi
 • Door gebruik te maken met Apple TV kijk je naar hartenlust naar series of je favoriete films uit de iTunes bibliotheek
 • Een aansluiting voor de hoofdtelefoon ontbreekt bij dit tvtoestel

 

Type scherm LED – LCD
Kwaliteit van het beeld Standaard
Scherpte van het scherm Full HD (1080p)
Verversing snelheid 50 Hertz
Smart tv Ja
Schermdiagonaal 32 inch
Diepte van de kleuren 8 bit – 17 miljoen kleuren
HDR type HDR10
Platform smart Tizen
Afmetingen TV Hoogte: 43,8 centimeter – Breedte 73,74 centimeter – Diepte 7,41 centimeter
Ingebouwde wifi Ja
Aansluiting usb Ja

LG 32LM6300 kleine tv

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1387710): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1387710): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De b. LG 32LM6300 behoort tot de categorie Full HD Smart TV’s. De schermgrootte is 32 inch of 80 centimeter. Je geliefkoosde films en tv programma’s bekijk je met de beeldscherpte van HD 1080p. Het beeldmateriaal wordt heel helder weergegeven met boordevolle detailleringen die bij minder hoge resoluties helemaal in het niets verdwijnen. Het 32 inch scherm leent zich ideaal om series, films of tv uitzendingen in kleine ruimtes te bekijken.

Randapparatuur kan je makkelijk verbinden via twee mogelijkheden: ofwel via de HDMI koppeling of via de USB ingang. Kortom, met slechts een paar muisklikken ben je van games, live sportevenementen of je favoriete films verwijderd. De functietool voor dynamische kleur (HDR) zorgt ervoor dat 6 kleuren waaronder RGB, heel levendig en helder worden weergegeven.

Dit technologisch vernuftig snufje maakt dat de kleuren levensechte beelden opwekken. De LG Led TV ruggensteunt verschillende HDR indelingen waaronder HLG en HDR10 Pro.

Plus- en minpunten

 • Het besturingssysteem WebOS beheert heel makkelijk internet, live televisie en verschillende apps samen
 • De tv maakt heel makkelijk draadloze aansluiting met internet via wifi
 • Je beschikt over 3 HDMI ingangen van de tv. Hierdoor kan je drie verschillende randapparaten aansluiten
 • Het tvtoestel beschikt niet over een voet die draaibaar is zodat je de tv naar een kijkpositie kunt richten

 

Type scherm LED – LCD
Kwaliteit van het beeld Standaard
Scherpte van het scherm Full HD (1080p)
Verversing snelheid 50 Hertz
Smart tv Ja
Schermdiagonaal 32 inch
Diepte van de kleuren 8 bit – 17 miljoen kleuren
HDR type HDR10, HLG
Platform smart WebOS
Afmetingen TV Hoogte: 43,7 centimeter – Breedte 73,6 centimeter – Diepte 8,29 centimeter
Ingebouwde wifi Ja
Aansluiting usb Ja

 


Samsung QLED Frame 32LS03T

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1433927): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1433927): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

De c. Samsung QLED Frame 32LS03T is een Full HD TV die zich onderscheidt door het moderne ontworpen design dat in elk interieur probleemloos past. The Frame dringt zich niet alleen op als een leuke televisie aanwinst voor de huiskamer, maar ook qua kunstwerk aan de muur valt dit tv toestel op. Via de No Gap muurbeugel hang je het tv toestel aan de muur zonder dat de QLED Frame 32LS03T opvalt tussen schilderijen of ander artistiek werk.

De TV beschikt over een speciale Art Mode tool die op een heel moderne manier je eigen kunstcollectie in de schijnwerpers zet. Dit kan variëren van je eigen individuele foto’s tot oude overbekende meesterwerken. In feite vervult de TV twee functies: als het scherm aanstaat is het een prachtig QLED TV. Als het toestel uitstaat, doet het apparaat dienst als kunstwerk. Met andere woorden hangt er nooit een zwart scherm in je woning.

Je eigen favoriete foto’s stuur je doodeenvoudig naar The Frame via een usb stick of via je smartphone. Via de One Connect Box sluit je de televisie via 1 kabeltje aan met je verschillende randapparatuur en het stopcontact. Het QLED scherm zorgt voor een 100 procent kleurvolume waardoor alle tinten op het scherm in het kleinste detail zichtbaar zijn.

Plus- en minpunten

 • Het zogenaamde Quantum Dot paneel voorziet het tv scherm van levensechte kleuren.
 • Via 1 kabel verbind je de tv met het stopcontact en de aanwezige randapparatuur zoals een PlayStation, Xbox of soundbar.
 • Door middel van de standaard meegeleverde muurbeugel hang je het toestel heel strak tegen de muur alsof het een kunstwerk is.
 • Het tvtoestel beschikt niet over een aansluiting voor de hoofdtelefoon, je zal dus een draadloze koptelefoon moeten gebruiken.

 

Type scherm LED – LCD
Kwaliteit van het beeld Standaard
Scherpte van het scherm Full HD (1080p)
Verversing snelheid 50 Hertz
Smart tv Ja
Schermdiagonaal 32 inch
Diepte van de kleuren 8 bit – 17 miljoen kleuren
HDR type HDR10
Platform smart Tizen
Afmetingen TV Hoogte: 41,91 centimeter – Breedte 72,39 centimeter – Diepte 2, 54 centimeter
Ingebouwde wifi Ja
Aansluiting usb Ja

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021