middelgrote tv

Beste Middelgrote tv’s (40 t/m 59 inch) Reviews

Bekijken
Bekijken
Bekijken

De middelgrote tv’s zijn over het algemeen de toestellen die het vaakst door de consumenten worden aangekocht. Op deze pagina over de beste middelgrote tv’s van 2024. Op basis van enkele vaste criteria helpen we je een keuze maken bij de aanschaf van een middelgrote tv.

Een klein of groot scherm?

TV-toestellen bestaan er in diverse formaten met schermdiagonalen tussen 20 inch (50 centimeter) tot 88 inch (223 centimeter). De populairste schermen zijn tussen de 49 en 65 inch groot. Bij de middelgrote tv’s zijn er 4 belangrijke maten:

 • 43 inch (109 centimeter) – meest geschikte kijkafstand 2 tot 2,5 meter
 • 49 inch (125 centimeter) – meest geschikte kijkafstand 2,5 tot 3 meter
 • 50 inch (127 centimeter) – meest geschikte kijkafstand 2,5 tot 3 meter
 • 55 inch (140 centimeter) – meest geschikte kijkafstand 2,5 tot 3 meter

Meet de ideale kijkafstand op voorhand op

Het is niet altijd even makkelijk te bepalen welke grootte van beeldscherm het beste in je leefruimte past. Het komt vaak voor dat er een tv wordt aangeschaft en dat de consument er achter komt dat het tv-apparaat te klein of te groot is. Om dit kost wat kost te voorkomen, speelt de kijkafstand een cruciale rol. Hoe ga je hiervoor te werk? Je meet de bepaalde afstand waar je normaal televisie kijkt en je tv toestel. Aan de hand van deze opgemeten gegevens kan je zelf bepalen via een maattabel (zie hierboven) welke grootte van je tv-scherm het beste in je kraam past.

Waar moet je zeker op letten bij de aanschaf van een middelgrote tv?

Het spreekt voor zich dat bij middelgrote tv’s al wat meer technologie komt kijken dan bij kleine televisie formaten. De meeste middelgrote toestellen beschikken standaard over 4K. Full HD zijn weliswaar nog te koop, maar qua duurzaamheid is een 4K televisie momenteel een minimum standaard en een absolute aanrader.

Ga voluit voor betere kwaliteit van het beeldscherm

Ga sowieso resoluut voor de beste beeldkwaliteit. Een HDR toestel is momenteel de juiste keuze. Het dynamisch kleurenbereik zorgt sowieso voor een hoogstaande beeldkwaliteit. HDR staat synoniem in het Engels voor High Dynamic Range en is een must wanneer je duurzaam een tv wil kopen.

Het voordeel van een OLED tv

Je kan zelfs opteren om een OLED toestel aan te schaffen als je voor het beste van het beste wil gaan. Dan is OLED het neusje van de zalm tegenwoordig. Het grootste voordeel van OLED is dat een verlichting op de achtergrond overbodig is. De kleuren zijn authentiek. Zwart is echt zwart en niet meer grijs zoals vroeger. Het kleurenpalet is dan ook meer levensecht dan op welk andere tv. Het is een absolute aanrader om voor OLED te kiezen op voorwaarde dat je budget het toelaat. OLED is vanaf 55 inch verkrijgbaar en dus vooral populair bij grotere tv’s.

a. LG OLED55B9SLA

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1424564): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1424564): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Met de a. LG OLED55B9SLA smul je van een beeldschermkwaliteit die waarheidsgetrouw wordt weergegeven. Deze tv beschikt over een OLED scherm. Dit staat garant dat elke aanwezige pixel individueel wordt opgelicht. Door deze aparte technologie zie je naar beeldmateriaal met een vrij hoog contrast en een diepe zwart weergave. Door middel van de 4K resolutie hoef je geen enkele pixel te missen. Ook al gaat het om fijne zandkorrels op een of ander exotisch strand. Samen met de kleurdiepte of het dynamisch kleurbereik van het 10 bit paneel, krijg je uiterst gedetailleerde beelden voor de voeten geschoven.

Via de beeldverversing (100 Hertz) komen vlotte bewegingen heel gestroomlijnd in beeld op een vloeiende manier. Dit komt helemaal tot zijn recht bij het uitzenden van sportgebeurtenissen of spannende actiefilms. Wanneer je de televisie via wifi met het internet verbindt, krijg je automatisch toegang tot het WebOS smart platform dat overzichtelijk kan worden aangestuurd. Op deze manier stream je heel eenvoudig en makkelijk series en films dankzij Netflix of bekijk je video’s op ons favoriete YouTube-kanaal.

Pluspunten en minpunten

 • Het OLED scherm zorgt voor kleuren die levensecht overkomen en voor een diepe zwart weergave
 • De beeldscherpte UHD premium biedt een duidelijk beter kleurbereik en een grotere helderheid dan standaard UHD
 • De beeldverversing met 100 Hertz maakt dat vlot en snel beeldmateriaal heel vloeiend op het scherm tevoorschijn komt
 • De andere OLED televisies van LG beschikken over een betere processor

 

Type scherm OLED
Kwaliteit van het beeld Uitmuntend
De scherpte van het scherm UHD premium, 4K (UHD)
Verversing snelheid 100 Hertz
Smart tv Ja
Schermgrootte diagonaal 55 inch
Kleurdiepte 10 bit – 1 miljard kleuren
HDR type HLG, Dolby Vision, HDR10
Platform smart WebOS
Ingebouwde wifi Ja
Afmetingen televisie Hoogte: 70,6 centimeter – Breedte 122,8 centimeter – Diepte 4,7 centimeter
Standaard meegeleverd Stroomkabels – afstandsbediening

b. Philips 55PUS6704 Ambilight

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1387057): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1387057): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Met deze b. Philips 55PUS6704 Ambilight heb je de mogelijkheid om zowel te kijken naar tv programma’s als naar video’s online. Deze tv kan je bijgevolg aansluiten op het internet. Nadat de verbinding is gebeurd, ontvang je toegang tot verschillende handige smart tools en functies. Zo schakel je vrij eenvoudig en heel gemakkelijk tussen een film op Netflix of een video op YouTube. Deze tv beschikt over een driezijdig Ambilight.

Concreet wil dit zeggen dat deze Ambilight techniek de wand achter het tv-apparaat verlicht met de kleuren van het scherm. Dit geeft niet alleen maar een rustgevend effect aan de ogen, maar ziet er ook heel speciaal uit wanneer je tv in de duisternis kijkt. De ondersteuning van 4K zorgt voor een uitstekende weergave van beelden. Hierdoor zie je het kleinste detail van een gamespel, serie of film. Het schermdiagonaal is 55 centimeter groot.

Pluspunten en minpunten

 • Via de smart tv kan je beroep doen op online entertainment, games en apps
 • Met de hulp van wifi maak je een draadloze aansluiting met het internet
 • De wand aan de achterzijde van de tv wordt verlicht met Ambilight en dit in de kleur van het beeldscherm
 • Het basis smart platform beschikt duidelijk over minder apps en instellingen dan Android aanbiedt
 • Er ontbreekt een draaibare voet aan de tv waardoor je het toestel niet op een bepaalde kijkpositie kan richten

 

Type scherm LED – LCD
Kwaliteit van het beeld Heel goed
De scherpte van het scherm 4K (UHD)
Verversing snelheid 50 Hertz
Smart tv Ja
Schermgrootte diagonaal 55 inch
Kleurdiepte 8 bit – 17 miljoen kleuren
HDR type HLG, Dolby Vision, HDR10, HDR10+
Platform smart Basis platform
Ingebouwde wifi Ja
Afmetingen televisie Hoogte: 72,36 centimeter – Breedte 123,66 centimeter – Diepte 7,99 centimeter
Standaard meegeleverd Stroomkabels – afstandsbediening

c. Samsung UE32T5300

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1416067): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.nl/422x390/products/1416067): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Als je op zoek bent naar een tv-toestel voor in een kleine living of kamer, dan is de c. Samsung UE32T5300 een uitstekende keuze. De UE32T5300 heeft een vrij compact formaat. De grootte van het beeldscherm is 32 inch. Voldoende om op het studentenkot of slaapkamer dienst te doen. Er bestaat de mogelijkheid om de tv aan te sluiten op het internet. Hierdoor kan je beroep doen op verschillende smart functies. Via een menu dat heel makkelijk is te besturen, shuffle je heel eenvoudig tussen handige praktische apps, diverse websites en live tv.

Denk maar in eerste instantie aan Apple TV, Netflix en YouTube. Voor de goede orde: met hetzelfde eenvoudige gemak stream je met de hulp van AirPlay 2 video’s van je iPhone, Mac of iPad naar de tv. De full HD schermresolutie biedt een haarscherpe beeldkwaliteit aan. De kleinste details komen heel nadrukkelijk in beeld.

Pluspunten en minpunten

 • Via de smart tv heb je de mogelijkheid om beroep te doen op online entertainment, games en apps
 • Met de hulp van wifi maak je een draadloze aansluiting met het world wide web
 • Met de zogenaamde Apple TV app bekijk je series of films vanuit je iTunes bibliotheek opslagplaats
 • Er ontbreekt een aansluiting voor de hoofdtelefoon

 

Type scherm LED – LCD
Kwaliteit van het beeld Standaard
De scherpte van het scherm Full HD – 1080 p
Verversing snelheid 50 Hertz
Smart tv Ja
Schermgrootte diagonaal 32 inch
Kleurdiepte 8 bit – 17 miljoen kleuren
HDR type HDR10
Platform smart Uitgebreid
Ingebouwde wifi Ja
Afmetingen televisie Hoogte: 43,80 centimeter – Breedte 73,74 centimeter – Diepte 7,41 centimeter
Standaard meegeleverd Stroomkabels – afstandsbediening

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021