De 3 beste TV antennes: wij deden de test

Om het aantal voordelen van een high-definition tv te optimaliseren, moet je tv uiteraard over de mogelijkheid beschikken om HDTV kanalen te ontvangen. De ontvangst is afhankelijk van welke HDTV je hebt. Op voorwaarde dat je in het bezit bent van een grote HDTV, bevat je toestel vaak een ingebouwde ATSC tuner die eigenaars in staat stelt om HDTV uitzendingen over de ether te ontvangen.

Wanneer je van de andere kant een HDTV-ready tv hebt, moet je nog een (extra) tuner hebben om uitzendingen in goede ontvangst te nemen. De twee belangrijkste extra accessoires die je dan nodig hebt zijn de HDTV tv antenne en HDTV tuner – intern of extern – om HDTV kanalen te ontvangen.

De beste TV antennes: hoe maak je je keuze?

Als je eigenaar bent van HDTV, betekent dit nog niet dat je kan kijken naar kanalen van HDTV. Dit komt omdat de kabel- en satellietproviders kanalen uitzenden waar een prijskaarje aan vasthangt. Bovendien worden de meeste gratis HDTV kanalen niet uitgezonden door de exploitanten van de kabel en satelliet.

Om een lang verhaal kort te maken. Je hebt een speciale tv antenne nodig om alle lokale kanalen en gratis HDTV zenders te kunnen ontvangen. Hoewel sommige providers ether gedragen HDTV kanalen wel uitzenden, doen ze dat echter op een gecomprimeerde wijze.

Het resultaat is dat de beeldkwaliteit vaak niet goed is. Gelukkig kan je met een HD tv-antenne je deze zenders wel bekijken zonder hinder te ondervinden van negatieve compressies.

Enkele zaken om op voorhand te overwegen

Beste TV antennes

Wanneer je éénmaal de redenen voor de aankoop van een tv antenne echt begrijpt, kan je meteen het modeltype aanduiden dat je wil gaan aanschaffen.

Het beste is om buitenantennes de voorkeur te geven omdat je dan op een makkelijker manier signalen oppikt.

Maar niet altijd kan je een buitenantenne kopen wanneer de situatie het niet toelaat.

Denk maar in eerste instantie aan interne huisregels op appartementen of bouwvoorschriften. Gelukkig kunnen dan de beste tv antennes voor binnen de ideale oplossing bieden.

Wees er wel degelijk van bewust dat er nauwelijks een garantie is dat je signalen gaat ontvangen.

Dit komt door de digitale signalen die je ontvangt. Een gulden middenweg bestaat niet: ofwel heb je signalen ofwel helemaal niet.

Het maken van een keuze van de meest geschikte tv antenne hangt vooral af van de afstand tussen de antenne en de zender, de ligging van je huis (of appartement) en van de bepaalde frequentie die je in huis wil ophalen.

HDTV en de codes van een beeldresolutie

HDTV-programmering wordt gecodeerd met een resolutietype: 720p, 1080i of 1080p. De cijfers staan synoniem voor het aantal lijnen dat in het signaal is ingebed. De letter anderzijds geeft het type scan aan dat je tv toestel gebruikt om het beeld weer te geven. De letter ‘i’ staat voor interlaced en de ‘p’ betekent progressief.

Voor de goede orde: HDTV is de hoogste vorm wat digitale televisie te bieden heeft. De beeldverhouding is overigens dezelfde dan bij een bioscoopscherm. Dit is hoogstwaarschijnlijk de hoofdreden waarom dit formaat zo hip is geworden.

Voordelen van de beste TV antennes

Het bekijken van cartoons voor je kinderen

Een binnenantenne geeft je de kans om zoveel mogelijk gratis kanalen te bingewatchen. Onder deze gratis netwerken zijn er virtuele kanalen zoals lifestyle, nieuws en cartoons voor je kinderen. Je kids zullen zich nooit meer vervelen. Bezie de TV dan als een soort babysit om ze bezig te houden.

De klok rond tv kijken

Met de beste TV antennes blijf je naar alle favoriete zenders kijken, ook al zijn de signalen er niet of zwak. Je kan bij wijze van spreken de klok rond kijken en zenders ontdekken waar je nog nooit eerder van hebt gehoord.

Gratis kanalen

Het maakt niet uit waar je je bevindt. Je kan overal ter wereld genieten van digitale zenders. De beeldkwaliteit blijft top en het ontgrendelt kanalen die bij je in de regio te vinden zijn.

Het tijdperk waarin mensen tegenwoordig leven, zit voortdurend met technologische veranderingen. De tv antenne technologie is heel eenvoudig te installeren, te gebruiken en geeft je huis een moderne uitstraling.

Met deze 3 beste tv antennes koop je geen kat in een zak

Hama DAB/DAB+ binnenhuis antenne actief – Wij vinden dit de beste TV antenne

Signaalversterking met 30 decibelExtra voedingsadapter voor stroomtoevoerSeparate in/uitschakelaar aan de voedingskabel maakt een energiebesparend gebruik mogelijkAansluiting: F-StekkerMax. versterking: 30 dBMontage: Stand AloneBreedte: 6 cmHoogte: 31 cmLengte: 6 cmLengte Coax kabel: 1,5...
Bekijken

De DAB/DAB+ van het merk Hama is één van de beste TV antennes die je op dit moment kan kopen. Het is een binnenhuisantenne van zeer hoogstaande kwaliteit, modern en compact. Het toestel past uitstekend in elk interieur en heeft een knappe vormgeving.

Het is uiterst geschikt voor digitale radio ontvangst. Ook wel DAB, DAB+ geheten en heeft een FM functie. Het frequentiebereik ligt tussen 87,5 en 108 MHz. De aansluiting gebeurt met een F-stekker.

Plus- en minpunten

 • Ideaal voor digitale DAB, DAB+ ontvangst
 • Mooie vormgeving en past bij elk huisinterieur
 • Beschikt over een FM functie
 • Een LED ontbreekt

 

Merk Hama
Categorie tv antennes
Kleur zwart
Aansluiting mogelijkheid F-stekker
Versterking maximaal 30 dB
Montage stand alone
Breedte 6 centimeter
Hoogte 31 centimeter
Lengte 6 centimeter
Coax kabel lengte 1,5 meter
Toevoer stroom externe voedingsadapter
Bereik frequentie 1452 – 1492 MHz – 174 – 240 MHZ

Thomson ANT1438 DAB

De ANT1438 DAB van Thomson is een hoge kwaliteitsvolle kamerantenne met een mooie vormgeving. Heel compact en modern. Voor de stroomtoevoer kan je beroep doen op een extra voedingsadapter. Wie op zoek is naar een signaalversterker voor perfecte ontvangst, zit hier op het juiste adres.

Het grote voordeel is dat de in/uit schakelaar aan de voedingskabel een energiebesparend gebruik mogelijk maakt.

Plus- en minpunten

 • Beschikt over een FM functie
 • Uiterst geschikt als signaalversterker en voor digitale radio ontvangst zoals DAB, DAB+
 • Voor stroomtoevoer heb je een extra voedingsadapter ter beschikking
 • Weinig op aan te merken en doet wat ervan wordt verwacht

 

Merk Thomson
Categorie tv antennes
Kleur neutraal
Aansluiting mogelijkheid F-stekker
Montage stand alone
Coax kabel lengte 1,5 meter
Toevoer stroom externe voedingsadapter
Bereik frequentie 87,5 – 108 MHz (FM), 174 – 240 MHz (Band III), 1452 – 1492 MHz (Band L)

DeLOCK ISM 433 MHz Antenne

ISM 433 MHz Antenne met SMA (m) connector - 3 dBiGebruik deze omni-directionele antenne met mannelijke SMA connector en magnetische stand bij uw apparatuur om zo via de ISM (Industrial, Scientific and Medical) frequentie band 433 MHz signalen te verzenden en te ontvangen.SMA connectorDe SMA...
Bekijken

Deze antenne met mannelijke SMA connector verzendt en ontvangt signalen van de 433 MHz frequentie band. Een SMA connector is niets anders dan een schroefbare compacte coaxiale RF concector die ontwikkeld werd in de jaren 60.

In totaal zijn er 4 soorten SMA connectoren. Een SMA aansluiting is ook vaak te vinden op Wifi modem routers met afneembare antenne. Het design oogt aangenaam in de huiskamer.

Plus- en minpunten

 • Het gebruiksgemak van het toestel
 • De prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend
 • De vormgeving mag worden gezien in elke huiskamer
 • SMA connectoren zijn niet compatibel met RPSMA connectoren, maar er zijn adapters beschikbaar die kunnen converteren

 

Merk Delock
Categorie tv antennes
Kleur zwart
Montage stand alone
Gewicht 100 gram
Bereik frequentie ISM frequentie band 433 MHz

 

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021