De 3 beste TV tuners: wij deden de test

De tv tuner is een slim toestel. De belangrijkste eigenschap dat het heeft is toegang verschaffen tot televisiekanalen die als hoogwaardig worden omschreven. De belangrijkste functie is het omzetten van signalen in digitale kwaliteit omdat het een high-tech apparaat is. Omdat de meeste tv kanalen gecodeerd zijn, bidet de tv tuner de mogelijkheid een decodering uit te voeren met speciale voorziene wachtwoorden.

Bekijken
Beste prijs-kwaliteit
Edision
Bekijken

De beste TV tuners: waarvoor gebruik je het?

Enkele decennia geleden hadden stadsbewoners een vrij beperkte keuze om naar tv te kijken met hoogstens vier tot vijf tv-programma’s. Voor inwoners van landelijke regio’s was die keuze nog meer beperkt. Over het algemeen liet de beeldkwaliteit vaak te wensen over.

Beste TV tuners

In de 21ste eeuw zet de de digitale televisie de eerste voetstappen. Denk maar aan satelliet televisie en daarna de kabel. De vooruitgang gaat stap per stap verder en krijgen we zelfs te maken met on-air (digitale) tv.

Maar om deze kanalen optimaal te ontvangen was er ook fonkelnieuwe apparatuur nodig. Dit zijn de digitale tv ontvangers, die mensen simpelweg een tv tuner noemen. Het is een apart apparaat dat connectie maakt met de televisie.

Hoe kies je de beste TV tuner?

De meeste landen hebben hun eigen tv standaarden. Dit is niet het geval voor de analoge, maar ook voor digitale tv normen. Als de kijker een televisietoestel koopt met een tv tuner, moet hij eerst kijken welk signaal wordt ontvangen. Anders bestaat de kans dat je naar tv programma’s niet kunt kijken.

Voor analoge tv bestaat er een uniform systeem dat wordt gehanteerd. Ongeacht het formaat in PAL, SECAM of NTSI. Bij digitale signalen ligt dat totaal anders. Tuners kunnen bepaalde digitale tv-systemen niet decoderen. Het is daarom heel belangrijk om te achterhalen voor welk signaal de tv tuner is ontworpen. Kwestie om geen kat in een zak te kopen.

Er zijn heel veel tv tuners op de markt, maar dat wil nog niet zeggen dat deze apparaten in de naburige landen ook werken. Informeer je hierover goed.

Deze 3 beste tv tuners zijn het populairst:

Amiko A6N Max

Een van de snelste Amiko's op dit moment.Amiko upgradet zijn nieuwe A6 lijn, budgetvriendelijke maar krachtige ontvangers, met de nieuwe A6N MAXDe A6 modellen zijn specifiek ontworpen om samen te werken met verschillende streaming diensten zoals Netflix. Dit betekent dus in hoge kwaliteit...
Bekijken

Amirko heeft een upgrade gedaan van zijn A6 lijn en heeft daarmee een zeer grote sprong voorwaarts gemaakt. Daarom staat deze bij ons ook bovenaan het overzicht met de beste TV tuners van 2024. Het fonkelnieuwe model werd de A6N Max gedoopt. Het is een robuuste krachtige ontvanger tegen een budgetvriendelijke prijs. De A6 modeltypes zijn specifiek ontworpen om samen te werken met streaming providers zoals Netflix en Streamz.

In feite betekent dit dat je kan streamen in hoogwaardige kwaliteit zonder te haperen. De tv tuner A6N Max van Amiko heeft Android 7.1.2 Nougat onder de motorkap. Hoewel de box vooral ontworpen is om te streamen, vormen andere apps evenmin problemen zoals YouTube, Gmail, Facebook… De hardware van Amiko werd ten opzichte van zijn voorganger aanzienlijk verbeterd.

De taken worden nog een stuk sneller uitgevoerd met de 2000 mhz quad core 64 bit processor. Het werkgeheugen is gevoelig opgedreven tot 2 GB, het opslaggeheugen is verdubbeld naar maar liefst 16 GB. Om het thuisbioscoop gevoel nog wat meer aan te wakkeren, staan de 4K Ultra HD beeldresolutie en de Dolby surround sound 5.1 garant voor uitstekende kwaliteit. Indien je over een gloednieuwe 4K televisie beschikt, is deze TV tuner dus een zeer goede keuze!

Wat verder opvalt is dat dit nieuwe model A6N Max een luxueuzer design meekreeg. Als extraatje wordt een infrarood ontvanger meegeleverd.

Plus- en minpunten

 • De tv tuner beschikt over een Android 7.1 Nougat besturingssysteem
 • Je kan genieten van ongelimiteerd aantal applicaties in de app store
 • Laag stroomverbruik in de stand bye modus
 • Kan niet tegelijk opnemen en afspelen


Edision Picco T265 DVB T2

Edision picco T265 DVB-T2 Ontvanger De Nieuwe DVB-T2 ontvanger van Edision ondersteund HEVC265,dit maakt het mogelijk om zenders te ontvangen in HD kwaliteit. Deze TV ontvanger is de vervanger van zijn voorgaande model de Edision Picco T265 LED. De nieuwe model is voorzien van een LED display aan...
Bekijken

De fonkelnieuwe DVB T2 ontvanger van Edision ondersteunt HEVC265. Dit maakt het helemaal mogelijk om zenders te ontvangen in hoogwaardige HD kwaliteit. Dit nieuwe modeltype beschikt over een LED display aan de voorkant en is Wifi ready.

Niet enkel de ontvanger is helemaal vernieuwd, maar ook de afstandsbediening onderging een verbeterde ware metamorfose. Je kan als optie een wifi stick bijbestellen waardoor je gebruik kan maken van voorgeprogrammeerde applicaties zoals RSS feeds, weerberichten en YouTube. Je hebt ook de mogelijkheid om de DVB T2 zenders te ontvangen.

Plus- en minpunten

 • Voorzien van een LED display aan de voorzijde
 • De afstandsbediening is aanzienlijk verbeterd
 • Mogelijkheid om een wifi stick bij te bestellen als optie
 • Er is geen opslagcapaciteit voorzien


Xsarius Pure 4K OTT H.265

Stijlvol en compact! En toch een volledige IPTV én android ontvanger.Deze nieuwe Xsarius Pure 4K IPTV Set-Top Box is uitgerust met Android 7.1 Nougat.Met deze versie heeft heeft de box geen enkele moeite met de allernieuwste apps uit de Playstore:Netflix (geen FullHD ondersteuning), Youtube,...
Bekijken

Deze nieuwe tv tuner Pure 4K OTT H.265 van Xsarious wordt uitgerust met Android 7.1 Nougat. Het is een volledige IPTV en Android ontvanger. Met deze in het leven geroepen versie heeft de box nauwelijks moeite met de allernieuwste apps die je vindt in de Playstore. Netflix – weliswaar met geen Full HD ondersteuning – en YouTube komen op je scherm.

Net als andere talloze apps. Functies zoals pauzeren, opnemen en terugspoelen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor het ontvangen van digitale radiozenders. De tv tuner kan verschillende taken aan dankzij de quad core 64bit processor en het 1GB DDR4 werkgeheugen.

De 4K Ultra beeldresolutie met HDR techniek zorgen voor kwaliteitsvolle hoogstaande beelden. Het cinemagevoel wordt helemaal gecreëerd door de onderstuening van Dolby surround sound 5.1. Kortom, de Xsarius Pure 4K belooft een krachtpatser van formaat te worden.

Plus- en minpunten

 • Uitgerust met Android 7.1 Nougat
 • Een intern geheugen van 8 GB
 • Er is een extern geheugen uitbreidbaar tot 64 GB
 • Niets op aan te merken en doet waarvoor het dient

Laatst bijgewerkt op 20 september 2021