De 3 beste WiFi dongles: onderweg zorgeloos surfen op het web

Heel veel mensen werken graag met een laptop buitenshuis. Denk maar als je naar of van het werk aan het pendelen bent of tussen twee afspraken in zit. Het is immers niet altijd even makkelijk een plaats te vinden in de nabije buurt met een wifi netwerk dat openbaar is.

De beste WiFi dongles komen dan echt goed van pas. Maar wat is een wifi dongle nu in feite? En welke voordelen zijn er aan verbonden? Een kleine round-up wat een wifi dongle voor je kan betekenen.

 WiFi dongles zijn ideaal voor internet onderweg

Wanneer je met de regelmaat van een klok onderweg bent en er geen wifi internet ter beschikking staat, dan kan je de dag van vandaag gebruik maken van een de beste wifi dongles. Dat is een accessoire dat je aansluit op een toestel dat je wil koppelen met mobiel internet.

Dankzij de dongle kan je overal gebruik maken van het internet. Een paar jaar geleden deden dongles vaak dienst als hardware sleutels om je laptop tegen ongewenste pottenkijkers te beschermen. Tegenwoordig functioneren ze vooral om toegang te krijgen tot het internet en fungeren als usb modem.

Beste WiFi Dongles

Hoe werken internet dongles?

Zoals reeds vermeld is een dongle in zekere mate hetzelfde als een USB modem. Dit accessoire steek je in het apparaat waarmee je wil surfen. De meeste laptops beschikken over een usb ingang en zijn dus compatibel met de beste wifi dongles. Je start eerst met de installatie van de software en je plaatst de sim kaart die je van je internetprovider hebt ontvangen.

Vervolgens heb je rechtstreeks toegang tot het draadloze internet netwerk van je favoriete provider. Daarnaast kan je Bluetooth signalen eveneens hiermee ontvangen.

Even enkele voordelen van wifi dongle op een rijtje zetten:

 • Je kan overal op internet en ook op apparaten die geen simkaarten hebben
 • Je hoeft geen hotspot voor je mobiele telefoon te maken
 • De beste wifi dongles zijn handig en klein. Het is makkelijk overal mee naartoe te nemen
 • Een netstroomverbinding is niet nodig
 • Eenvoudig om een tijdelijke internetverbinding tot stand te brengen

Wat heb je precies nodig?

Als je online wil surfen met een wifi dongle, heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: de dongle uiteraard en een data simkaart. De simkaart stop je in de wifi dongle. Daarna sluit je je dongle aan op de laptop en dan ben je meteen online.

Snelheid en bereik

Als je een grotere afstand wil overbruggen, speelt het bereik een steeds meer belangrijke factor. Het is echter niet zo eenvoudig om dit op voorhand juist in te schatten. Het bereik en de daarmee gepaard gaande snelheid wordt beïnvloed door elektronische toestellen die in de buurt staan. Andere externe factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn:

 • de aanwezigheid van metaal in de muren
 • de dikte van de omringende muren
 • gsm- en elektriciteitsmasten
 • atmosferische situaties zoals onweer

De beste verbinding maak je door de verschillende toestellen in een zichtverbinding (naar elkaar toe) op te stellen. Wat ook helpt is de adapter iets hoger plaatsen. Een andere alternatieve oplossing is een extra lange antenne. Soms wordt hierdoor het euvel verholpen. Ga na of de antennes van de adapter te vervangen zijn. Met zo een lange antenne kan er wel een addertje onder het gras schuilen. Soms zendt de wifi dongle meer signaal uit hierdoor dan in feite wettelijk is toegelaten.

Deze 3 beste wifi dongles zijn momenteel het populairst

Anewkodi Wifi Dongle USB Wifi-adapter – Beste WiFi dongle uit onze test

Externe krachtige antenne: High Gain Long-Range 2dBi-antenne kan u helpen verbinding te maken, zelfs als de signalen zwak zijn. Hoge snelheid: tot 600 Mbps Wi-Fi-snelheden op 5 GHz (433 Mbps) of 2,4 GHz (150 Mbps) banden. Prestaties om stilvallen van beeld en vertragingen bij het streamen en...
Bekijken

Deze krachtig externe antenne helpt je verbinding te maken, ook al zijn de zwakke signalen tot een minimum herleid. Het vermindert vertragingen bij het gamen of tijdens het streamen. De draadloze adaptersnelheid AC600 is supersnel. Deze USB wifi draadloze adapter is compatibel met alle wifi adapters.

Deze AC Wifi router kan je helemaal upgraden op elke laptop, computer of Mac. Er wordt standaard een installatie cd meegeleverd die compatibel is met Windows 10 en werkt met plug & play. Nadat je de software hebt geïnstalleerd, kan je heel makkelijk de adapter plaatsen om een connectie te maken. Ideaal voor een hogere snelheid en een groter bereik. Je hebt geen stuurprogramma’s voor Windows 10 nodig.

Plus- en minpunten

 • Heel eenvoudig te installeren via plug & play
 • Het is niet alleen compatibel met Windows 10, maar ook met Mac OS X
 • Het gebruiksgemak dankzij een draadloze verbinding
 • Soms mindere ontvangst met de router
 • Fabrieksgarantie slechts 3 maanden

 

Merk Anekwodi
Categorie Wifi dongles
Kleur zwart
Systeemeisen Compatibel met Mac OS X, Ubuntu Linux, Windows 2000, XP en de Windowsversies 7, 8, 9 en 10
Netwerkverbinding draadloos Wireless AC
Gewicht 20 gram
Garantie fabriek 3 maanden

Silvergear Dongel voor TV

Films, video’s en foto’s vanaf je telefoon of tablet speel je met deze dongle eenvoudig af op groot scherm! Deze kleine zender communiceert met zowel je mobiele apparaat als met je televisie of projectorscherm, zodat je beelden en presentaties gemakkelijk af kunt spelen op groot scherm. Ideaal...
Bekijken

De Silvergear dongle is één van de beste WiFi dongles om foto’s, films en video’s makkelijk op een groot beeldscherm af te spelen. Dit klein apparaat maakt makkelijk een communicatie met een projectorscherm, tv toestel of je mobiel toestel. Via deze handige manier kan je presentaties en beelden heel eenvoudig bijvoorbeeld je grote 4k televisie afspelen.

Het is uiterst geschikt als je een bedrijfspresentatie moet organiseren, een foto- en filmavond plant voor je vrienden. Je hebt hiervoor geen speciale software of app voor nodig en het is bovendien helemaal draadloos met deze wifi dongle. Er komt een draadloze verbinding tot stand, voor zowel grote als kleine schermgroottes.

De wifi dongle is trouwens compatibel voor Android als voor iOS. Je moet er eerst voor zorgen dat je telefoon en de tv verbonden is met hetzelfde wifi netwerk. Vervolgens plug je de dongle met de HDMI aansluiting in de voorziene HDMI poort van je tv toestel en de USB in de USB poort. Met de hulp van een wifi verbinding kan je de datagegevens via je telefoon naar het tv scherm transporteren.

Plus- en minpunten

 • Deze wifi dongle is toepasbaar bij Android en iOS
 • Uiterst geschikt om beurspresentaties te organiseren op een groot scherm
 • Makkelijk te verbinden dankzij de USB- en HDMI aansluiting
 • Weinig of niets op aan te merken en doet waarvoor het dient

 

Categorie wifi dongles
Ideaal voor Android en iOS
Beschikt over USB- en HDMI aansluiting
Toepasbaar voor grote en kleine schermen

Vues Bluetooth USB Adapter

Met deze Bluetooth 5.0 Dongle maak je een razendsnelle verbinding met jouw bluetooth devices!Er kan bijvoorbeeld verbinding worden gemaakt met uw laptop, PC, tablet, headset, speakers of een toetsenbord met een snelheid tot zelfs 5 Mbps! Deze dongle beschikt over de nieuwste 4.0 bluetooth...
Bekijken

De USB dongle van Bluetooth zorgt voor een draadloze data overdracht met andere mediaspelers zonder Bluetooth functietools nodig te hebben. Op deze manier verschaf je je laptop of pc op een makkelijke manier de toegang met Bluetooth. Het is compatibel met PDA, desktop, laptop, printer, digitale camera en smartphone.

Dit toestel ondersteunt spraak data en werkt op een hele hoge snelheid. Zelfs tot 3 keer sneller dan vergelijkbare dongles. Het overhevelen van files tussen tablet en pc verloopt feilloos en is voor 100 procent betrouwbaar.

Plus- en minpunten

 • Uitstekende kwaliteit, zeker als je afgaat op de voordelige prijs
 • Het is eenvoudig in gebruik
 • Niet geschikt voor macOS

Merk Vues
Bluetooth versie4
Categorie Bluetooth adapters
Bluetooth bereik 20000 meter
Kleur zwart
Gewicht aantal 30 gram

 

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021