De 3 beste soundbars voor jouw televisie: Onze keuze

Soundbars zijn aan een steile opmars bezig en winnen meer en meer veld. Van dit home cinema product heb je een heel assortiment aan mogelijkheden die naadloos bij een televisie passen en die ruimte besparen zonder aan de nodige kwaliteit te moeten inboeten. Op deze pagina over de beste soundbars lees je wat een soundbar eigenlijk is en waar je op moet letten bij aankoop. Volgende soundbars zijn momenteel erg geliefd in hun marktsegment: Sonos Beam, JBL Bar 2.0 en Sony HT-ZF9.

Beste keuze
Sonos
Bekijken

Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1328376): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54
Premium keuze
Sony
Bekijken
Beste prijs-kwaliteit
JBL
Bekijken

Wat is een soundbar?

Een soundbar – vaak ook wel in twee woorden geschreven als sound bar – is een smalle langwerpige speaker die een breed geluidsgebied kan bereiken, mits het integreren van enkele kleine speakers. Door de band genomen staat de soundbar in verbinding met een bijhorende flatscreen televisie.

De designers van soundbars stemmen meestal hun ontwerpen af op de verschillende flatscreen tv-schermen. In vele gevallen wordt de soundbar onder de tv op de grond gelegd of tegen een muur gehecht.

De verschillende soorten soundbars

Soundbars heb je in verschillende maten en soorten. Sommigen zijn 50 centimeter groot. Tegenwoordig zijn soundbars van 1 meter geen uitzondering op de regel. Naast de grootte wordt een soundbar in diverse configuraties aangeboden. Virtual Surround houdt in dat de soundbar een surround geluid voortbrengt, zonder dat je luidsprekers achter in de livingruimte moet plaatsen.

Een andere geliefkoosde soundbar is de Full Surround optie. Met dit modeltype moet je weliswaar nog wel extra luidsprekers in de kamer installeren en een subwoofer is nodig. Daarnaast zijn er nog verschillende varianten van een soundbar op de markt.

Beste soundbar

Het nut van een subwoofer

Door de compacte behuizing van een soundbar worden lage tonen vaak minder goed voorgesteld. Om die reden worden soundbars vaak gecombineerd met een subwoofer. Dit is een iets grotere kast die verantwoordelijk is voor de weergegeven basgeluiden. Vaak wordt die op de grond gelegd onder de televisie. Tegenwoordig zijn ze draadloos aangesloten met de soundbar.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een soundbar?

Er zijn een aantal criteria die je moet hanteren wanneer je een soundbar wil aanschaffen. We zetten enkele parameters even op een rij:

Het design en het soundbar merk

Ei zo na alle bekende elektronica merken hebben in hun uitgebreide gamma soundbars opgenomen. Eén van de hoofdredenen om voor een bepaald merk te kiezen, kan bijvoorbeeld zijn dat je al apparatuur daar van hebt. Op vlak van design sluiten de meeste soundbars wel met de meeste tv’s aan. Niettemin zal je moeten kijken naar de compatibiliteit van de soundbar met de andere apparaten. In veel gevallen biedt dit immers extra toolfunctionaliteiten.

Draadloze speakers of niet

Je zal moeten kijken of een bepaald modeltype beschikt over extra speakers zoals een subwoofer. Dan kan je best opteren voor een draadloos systeem. Dat scheelt een slok op een borrel dan dat je met verschillende kabels moet worstelen. Denk ook aan het praktische flexibele aspect wanneer je ooit in de toekomst de tv-kamer op een andere manier wil inrichten.

Een actieve of een passieve soundbar

Er wordt vaak gesproken over actieve en passieve modeltypes. Een passieve soundbar moet worden verbonden op een externe versterker. Een zogenaamde actieve soundbar versterkt zelf de geluidsterkte. Als je een soundbar onder je tv wil plaatsen, dan zal je moeten kiezen voor een actieve soundbar. Het overgrote deel van de soundbar modeltypes zijn overigens actieve soundbars.

Deze onderstaande 3 modellen van soundbars prijken bij veel kandidaat kopers op de wenslijst:

Sonos Beam Soundbar – Beste soundbar uit onze test

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1376803): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Met de Sonos Beam kies je voor één van de beste soundbars van 2024 en maak je een bewuste geluidsweergave bij je favoriete muzieklijsten, livestream series of films. De soundbar bevat 3 modussen: voor spraakversterking, een nachtmodus en een gewone gestandaardiseerde modus. De nachtmodustool heeft als taak het basgeluid te verminderen. De spraakverbetering modus, zoals het woord al verduidelijkt, verbetert de kwaliteit van de gesprekken. Hierdoor komt het geluid beter uit de verf wanneer je een serie of film bekijkt.

Met de automatisch ingebouwde Google Assistant regel je de instellingsknoppen voor muziek, verkeersinformatie, vraag je de laatste nieuwsberichten op of de weersverwachtingen. De muzikale omlijsting stream je via wifi dankzij Shopify Connect, Airplay 2, SonosNet en Google Chromecast. De speaker wordt aangesloten met de tablet of laptop. Voor een multiroom opstelling of een home cinema kan je de Beam verbinden met andere Sonos speakers. Ook hier weer kan je de Sonos app heel eenvoudig bedienen met een tablet of een smartphone.

Pluspunten en minpunten

 • Door de soundbar aan te sluiten op het Sonos multiroom systeem kan je muziek streamen door de hele woning
 • Door de grote kwaliteitsbeoordeling ben je honderd procent zeker van een opperbeste geluidskwaliteit
 • Door beroep te doen op de Google Assistant kan je de soundbar bedienen door gebruik te maken van spraakopdrachten
 • Het gemis van een subwoofer die diepe bastonen registreert

Technische specificaties in een notendop

Ingebouwde wifi ja
Mogelijkheid Bluetooth nee
Afmeting breedte 65,1 centimeter
Afmeting hoogte 6,8 centimeter
Afmeting diepte 10 centimeter
Aansluiting van HDMI ja
Weergave geluid surround
Sound surround virtual surround sound
Surround systemen Dolby digital
Bediening via Apple, Windows, Android

JBL Bar 2.0 Soundbar

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1388112): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Met de JBL Bar 2.0 all-in-one proef je van een levensechte bioscoopervaring. De uiterst krachtige compacte soundbar past met het design in elke living van een woning en sluit uitstekend aan met je tv. Muziek streamen gebeurt via de ingebouwde Bluetooth vanaf je tablet of smartphone. Het smalle en eenvoudige ontwerp van de soundbar zorgt ervoor dat je de soundbar makkelijk onder de tv kan herbergen. De diepe bassen voor je muziek en films zetten alles qua geluid nog meer in de verf.

Via de ingebouwde Dolby Digital ervaar je bij je thuis een echt bioscoopgevoel. Met de popcorn in de hand kan je met verschillende kennissen naar hartenlust bingewatchen. Dankzij Bluetooth bestaat de mogelijkheid om via je tablet of smartphone muziek draadloos streamen wanneer je niet in de mood bent om naar series of films te kijken.

Pluspunten en minpunten

 • De soundbar geeft een diepe bas weer
 • De soundbar is voorzien van zowel een optische als een HDMI aansluitingsmogelijkheid
 • Je beschikt over de optie om muziek te streamen via Bluetooth
 • Je kan de soundbar niet met Bluetooth verbinden met je tvtoestel

Technische specificaties in een notendop

Ingebouwde wifi nee
Mogelijkheid Bluetooth ja
Afmeting breedte 61,4 centimeter
Afmeting hoogte 9 centimeter
Afmeting diepte 5,8 centimeter
Aansluiting van HDMI ja
Weergave geluid stereo

Sony HT-ZF9 Soundbar

Beschikbaar bij deze verkopers


Warning: getimagesize(https://image.coolblue.be/422x390/products/1374441): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden in /home/customer/www/stelevisie.be/public_html/wp-content/plugins/affiliate-egg-custom/inc/functions.php on line 54

Met de Sony HT-ZF9 corrigeer en boost je het geluid van je tv aanzienlijk. Met een hdmi kabel sluit je op een eenvoudige manier de soundbar aan op je tv-apparaat. Het aantal decibels is vrij groot met een totale vermogenscapaciteit van 400 Watt. Hiermee kan je een normale woonkamer met een behoorlijk volume vullen. Via de standaard ingebouwde en gesofisticeerde Dolby Atmos technologie komt de geluidsterkte via het plafond bij je terecht.

Zo beluister je het geluid niet alleen maar van voor, maar vang je geluidsignalen om je heen op. Dankzij de ingebouwde wifi maak je een verbinding met de HT-ZF9 achterspeakers aan de soundbar. Op deze manier kan je volledig profiteren van een volledig surround geluid. Als je alleen maar heel graag naar je favoriete muziek luistert, sluit je je tablet of telefoon via een Bluetooth of usb kabel aan met de soundbar. Het verbinden van de HT-ZF9 soundbar met je tv-toestel doe je via de standaard meegeleverde optische kabel. Check wel dus zorgvuldig na of je tv over een optische aansluiting beschikt.

Pluspunten en minpunten

 • Door de soundbar aan te sluiten op het Sonos multiroom systeem kan je muziek streamen door de hele woning
 • Door de grote kwaliteitsbeoordeling ben je honderd procent zeker van een opperbeste geluidskwaliteit
 • Via de Atmos Dolby technologie weerkaatst het surround geluid via het plafond wat voor een bijzonder aangenaam effect zorgt
 • Via Bluetooth kan je de soundbar niet met je tv verbinden
 • De subwoofer valt nogal groot uit zodat die in een kleine ruimte wel wat plaats inneemt

Technische specificaties in een notendop

Ingebouwde wifi ja
Mogelijkheid Bluetooth ja
Afmeting breedte 100 centimeter
Afmeting hoogte 6,4 centimeter
Afmeting diepte 9,8 centimeter
Aansluiting van HDMI ja
Weergave geluid surround, stereo
Sound surround virtual surround sound
Surround systemen Dolby Atmos, DTS-HD Master, DTS, DolbyTrueHD, Dolby Digital
Bediening via Apple, Windows, Android

beste soundbars

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021