3 Beste tv standaarden: handig voor zowel privé als zakelijk gebruik

TV standaarden worden in talloze omstandigheden gebruikt. Voor privé doeleinden of voor zakelijke presentaties op een beurs, binnen het onderwijs, in grote ondernemingen of in hotels. De prijskaartjes van de tv standaarden zijn nogal uiteenlopend. Dat komt door de talrijke innovatieve ontwerpen, de materialen waaruit ze zijn vervaardigd en uiteraard de toepassingsmogelijkheden.

De focus op functionaliteit

tv standaardWie een tv vloerstandaard aanschaft zal zich eerst moeten focussen op de functionaliteit. Er bestaan modellen voor zakelijk of voor privé gebruik. Voor de slaapkamer gaat je keuze wellicht uit naar een modaal klassiek model. Beurzen of bedrijfsruimtes vereisen professionele uitvoeringen die verrijdbaar en verstelbaar zijn. Of wil je misschien verschillende schermen tegelijkertijd gebruiken? Dan zal je voor een tv vloerstandaard moeten kiezen waarop je verschillende tv schermen op kan monteren.

Niet verrijdbaar of wel?

De prioritaire vraag die je moet stellen is of je een tv standaard op wieltjes nodig hebt of niet. De meest verkochte tv statieven voor zakelijke gebruik zijn de verrijdbare modeltypes. Je zal bij de aanschaf van tv standaarden daar zeker rekening mee moeten houden waarvoor je het gaat gebruiken.

De verschillende hoogtes van tv standaarden

Waar je ook op moet letten is de hoogte. Voor welk publiek wil je een tv standaard kopen? Voor zittende mensen in de huiskamer of voor staand publiek op een beurs of een andere speciale aangelegenheid. Wanneer je te maken hebt met een omstandigheid waar de tv niet wordt verplaatst, maar op één plek komt te staan. Dan zal je op de eerste plaats moeten kijken naar de vaste tv vloerstandaarden die van toepassing zijn in plaats van verrijdbare versies.

Verschillende kwaliteiten bepalen de prijs

Zoals eerder beschreven schommelen de prijzen van tv standaarden enorm. De grootste oorzaak ligt echter in het feit welke materialen worden gebruikt en het aantal toepasbare mogelijkheden. Goedkope modeltypes hebben vaak een zogenaamd vereenvoudigd kabelmanagement systeem. De bekabeling gebeurt via de achterkant van de pilaar en wordt zo naar beneden geleid. Over het algemeen zijn de kogellagers en de wieltjes duidelijk van minder kwaliteit. De duurste maar ook beste tv standaarden beschikken over een Tüv certificering. Dit houdt in dat het toestel op voorhand uitgebreid wordt getest op zware gewichten op de balans.

4 grote voordelen van tv standaarden

Ideaal voor multifunctionele ruimten
Het is de meest ideale oplossing voor ruimtes die multifunctioneel zijn. Denk in eerste instantie maar aan een woonkeuken, maar ook aan vergaderruimtes of lounges in een hotel

Het bepalen van de positie om te kijken
De meeste modeltypes zijn in de hoogte verstelbaar waardoor je op een makkelijke manier de kijkpositie van je doelpubliek bepaalt

Minder ruimtes voorzien
Tv vloerstandaarden nemen merkelijk minder ruimte in beslag dan een klassiek tv meubel. Heel veel modellen voorzien plaats voor een gameconsole of dvd speler onder de tv

Opbergen van stekkerdozen en kabels
Het opbergen van stekkerdozen en kabels is heel eenvoudig. Dit heeft het voordeel dat je altijd een opgeruimd interieur hebt


Wij deden de test en vonden hieronder de 3 beste TV standaarden.

Mountastic Universele TV Voet Standaard

Universele tafel-/bureaustandaard voor flatscreen TV's en monitoren. Aan deze tafel-/bureausteun kunt u uw scherm op verschillende hoogtes monteren. Hierdoor realiseert u een perfecte kijkhoek.Kenmerken:✔ Geschikt voor plaatsing op een tafel, bureau of meubel✔ Keuze uit 3...
Bekijken

Voor wie uitkijkt om een tv standaard aan te schaffen voor zijn monitoren en flatscreen tv’s, bedacht fabrikant Mountastic een uitstekende oplossing. Met een draagvermogen van (maximaal) 40 kilogram en een totale breedte van plus minus 460 millimeter, een tv beugel met minimum VESA (100 x 100) tot maximum VESA (400 x 400 millimeter) is deze tv standaard uiterst geschikt voor elk tv toestel van 32 tot maximaal 55 inch. De hoogte is vrij makkelijk instelbaar tussen 480 en 650 millimeter hoogte. Dat maakt dit één van de beste tv standaarden om te overwegen.

In welke mate de tv aan de onderzijde van de voet komt, kan je zelf eigenlijk berekenen. De hoogte bepaal je zelf. Meet vanaf het hart van het tv scherm en bepaal de afstand van de voetplaat tot de onderkant van de tv. Het tv statief is voorzien van een gehard veiligheidsglas en oogt heel eenvoudig, maar is een keurig afgewerkte tv standaard voor op tafel.

Plus- en minpunten

 • Het maximaal draagvermogen is 40 kilogram
 • Fraai ogend ontwerp dat past in elke huiskamer
 • Geschikt voor tv schermen tussen 32 en 35 inch
 • De handleiding kan wel een stuk beter uitgelegd

Technische specificaties in een notendop

Merk Mountastic
Categorie tv statieven
Kleur zwart
Gewicht 6,274 kilogram
Schermformaat minimaal 32 inch
Schermformaat maximaal 55 inch
Hoogte maximaal 68 centimeter
VESA maat 100 x 100 millimeter
Plaatsing tafelblad

Stralex Universele TV Voet Standaard

De Stralex TV voet is geschikt voor alle merken TV waaronder: LG,Panasonic,Philips,Salora,Sony,Toshiba en Samsung. Deze draaiende TV voet is in hoogte verstelbaar (3 posities) en heeft een duurzaam strak ontwerp, daarom is dit een ideale oplossing voor uw flatscreen televisie. Bent u de TV voet...
Bekijken

Het draaiend tv statief van Stralex is in de hoogte in 3 posities verstelbaar en wordt gekenmerkt door een duurzaam ontwerp dat er strak uitziet. Dat is de hoofdreden waarom deze tv standaard de perfect oplossing biedt voor je flatscreen tv. Ben je om één of andere reden je tv voet toch kwijt geraakt, dan vormt dit geen enkel probleem. Alle merken zijn compatibel met deze universele tv voet. Het enige wat je moet doen is het tv gewicht nachecken en de VESA maat.

De draaibare flexibele tv voet wordt vaak geïnstalleerd op bureaus, kasten, tafelbladen en uiteraard op tv meubelstukken. Er is hard glas voorzien dat je tv volledig beschermt. De onderzijde bevat rubberen/plastiek pads om te vermijden dat er onuitwisbare krassen op je dressoir of tafel komen. De kijkhoek kan je aanpassen zoals je dat zelf wenst. Het draagvermogen is 40 kilogram. De tv standaard is speciaal ontworpen voor tv toestellen van 32 tot 47 inch met VESA gatenpatronen van 200 x 200 millimeter tot 400 x 400 millimeter.

Plus- en minpunten

 • De draaibare tv voet zorgt ervoor dat je vanuit alle kijkhoeken kunt zien
 • Het materiaal van het plateau bestaat uit hardglas
 • Voor een betere kijkhoogte kan je de hoogte op 3 verschillende standen aanpassen
 • Voor het monteren moet je het nodige geduld opbrengen

Technische specificaties in een notendop

Merk Stralex
Categorie TV statieven
Statief TV TV-tafelstatief
Grootte afmeting 48 centimeter
Draaibaar mogelijkheid ja
Gewicht aantal 40 kilogram
Kleur zwart
Materiaal ijzer
Hoogte maximaal 63,7 centimeter
Schermformaat minimaal 32 inch
Schermformaat maximaal 47 inch
VESA maat VESA 100 x 200 millimeter

vidaXL TV-beugel met basis

Gebruik onze TV-beugel met basis om je TV op een kast, tafel of ander plat oppervlak te plaatsen. Hij kan ook gebruikt worden als een standaard voor een computermonitor. Hij is gemaakt van zwart, getemperd glas. De basis zorgt niet alleen voor extra stabiliteit, maar geeft de standaard ook een...
Bekijken

Deze tv beugel kan je plaatsen op een platte vloerstandaard, tafel of op een kast. Vaak wordt deze tv standaard ook gebruikt voor een computermonitor. Het materiaal bestaat uit getemperd zwart glas. Dit tv statief straalt niet enkel de nodige stabiliteit uit, maar zorgt voor een leuk ogende extra look.

Het draagvermogen van deze tv beugel bedraagt maximaal 45 kilogram. Voldoende voor tv’s met een schermformaat tussen de 32 tot 70 inch. Het materiaal bestaat uit ijzer en glas. Materialen om te monteren worden standaard meegeleverd. De VESA maat is van 75 x 75 tot 600 x 400 millimeter. Het merk vida XL is er in geslaagd om een mooie vormgeving te ontwerpen met een fris design.

Plus- en minpunten

 • Het draagvermogen bedraagt 45 kilogram
 • De mooie vormgeving maakt dat het past in elke huiskamer
 • De tv standaard bestaat uit getemperd zwart glas
 • Heeft het moeilijk om het gewicht van een plasma tv te dragen

Technische specificaties in een notendop

Merk vidaXL
Categorie tv statieven
Grootte afmetingen 60 centimeter
Kleur getemperd zwart glas
Materiaal bestaat uit metaal
Schermformaat maximaal 70 inch
Schermformaat minimaal 32 inch
VESA maat 600 x 400 millimeter
Draaibaar nee

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021