Beste Smart TV

De Beste Smart TV kiezen: hoe begin je eraan?

Ben je opzoek naar een nieuwe televisie en zit je eraan te denken om een smart tv aan te schaffen? Lees dan de onderstaande blog en kom meer te weten over wat het zoal inhoudt, waar je bij de aanschaf op moet letten en welke de beste smart tv modellen zijn van dit moment.

smart tvWat is een smart tv?

Een smart Tv is een zeer populaire keuze en vervangt steeds vaker de doorsnee televisie. Een smart tv is in wezen een televisie met meer functies en eigenschappen en is daardoor ‘slimmer’ dan normale televisies. Een smart tv staat in verbinding met internet en heeft daardoor toegang tot tal van interessante mogelijkheden. Met een smart tv kun je bijvoorbeeld eenvoudig jouw favoriete apps bekijken en foto’s afspelen via jouw online Cloud mappen. Ook kun je met een smart tv Netflix- en YouTubefilmpjes kijken en kun je eenvoudig programma’s terugkijken wanneer dat jou uitkomt.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het kiezen van de juiste TV is geen eenvoudige klus. Zo zijn er vele functies, eigenschappen en modellen waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Uiteraard is het verstandig om rekening te houden met je budget en wat je eraan kwijt kunt zijn. Smart TV’s zijn beschikbaar in diverse prijscategorieën en verschillen onderling sterk qua prijs. Daarnaast is het belangrijk dat je op eigenschappen zoals geluidskwaliteit, schermformaat en resolutie let.

Ga je voor kraakhelder beeld? Of wil je liever een zo dun mogelijk model? Ten slotte is het aan te raden om voor de aanschaf de ruimte op te meten waar de TV komt te staan. Wanneer je een kleine ruimte hebt en voor een te groot scherm kiest, is het minder fijn om naar het scherm te kijken. Zit je erg ver van het scherm, dan zijn de grotere schermen juist weer een voordeel. De meeste smart tv’s zijn zowel vrijstaand als te bevestigen aan een wand. Let hier uiteraard wel op bij de aankoop mocht je een specifieke plaatsingsvoorkeur hebben.

Populaire Smart tv’s

Over het algemeen zijn de meest populaire TV merken in België Philips, Samsung, Sony en Panasonic. Er zijn daarnaast nog tal van andere merken die vaak jaarlijks nieuwe modellen op de markt brengen en die haar producten blijven verbeteren met tal van eigenschappen en technologische functies.gaming tv De smart tv’s hebben elk zo hun voor- en nadeel. De tv’s met de scherpste resolutie worden aangeduid als Ultra HD (4K) tv’s, deze smart tv’s hebben een resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels.

Een Ultra HD (4K) is vele male schermer dan een Full HD mode smart tv, dat ‘slechts’ 1920 x 1080 pixels biedt. Daarnaast is er nog het populaire LED tv model. De LED tv is onder vele favoriet en biedt een hoge helderheid en optimaal contrastradio. Een LED tv is zeer dun en hebben een lager energieverbruik dan vele andere smart tv’s.

Er is overigens ook een nieuwe resolutie aan ’t opkomen: de 8k televisie maakt zijn opmars!

Een Smart TV kiezen

De beste Smart TV is voor iedereen anders. De een hecht namelijk meer waarde aan bepaalde eigenschappen dan de ander. Zo wil de een bijvoorbeeld de beste kleurweergave en geluidskwaliteit, en hecht een ander meer waarde aan het design van het model. Kom je er niet uit met kiezen? Bekijk dan online welke smart tv voor jou de beste keuze is of vraag het aan een professional in een winkel. De consumentenbond test vele tv’s en bekijkt elk jaar weer welk model het beste scoort op belangrijke punten.

De consumentenbond test de smart tv’s en doet daarnaast onderzoek naar prijs-kwaliteitverhouding en consumenten ervaring. Wanneer je dus een smart tv kiest die door de consumentenbond wordt aangeraden, kun je spreken van een betrouwbare keuze. Op dit moment zijn de best geteste modellen de LG OLED65GX6LA, de Samsung QE55Q90R en de Sony KD-75XG9505.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *