Amerikaanse Netflix kijken

Hoe Amerikaanse Netflix kijken op jouw televisie? Tips & trucs!

Netflix is een van de populairste video streamingdiensten ter wereld. Steeds meer mensen kiezen voor het nemen van een abonnement op Netflix, om zo de gaafste films en spannendste series te kunnen volgen. Maar wat nu als je het aanbod op de Nederlandse Netflix minder of niet interessant vindt? En liever kiest voor het lidmaatschap van de Amerikaanse editie van Netflix?

Welke voordelen heeft Netflix dat in de Verenigde Staten wordt gebruikt ten opzichte van de versie die in Nederland wordt gebruikt? En hoe kun je je als lid van de Amerikaanse Netflix inschrijven?

Waarin verschilt de Amerikaanse Netflix van de Nederlandse?

amerikaanse netflix VPNOp de Amerikaanse versie van Netflix zijn natuurlijk andere films en series te zien dan als je kiest voor de Nederlandse Netflix. Een van de belangrijkste voordelen van de Amerikaanse Netflix, is dat hierop veel meer films en series te zien zijn dan via de Nederlandse versie van Netflix. Op de Amerikaanse Netflix heb je toegang tot ongeveer 5000 films en series, vergeleken met een aanbod van zo’n 3500 op de Nederlandse Netflix.

Qua films is het aanbod op Amerikaanse Netflix platforms zelfs drie keer zo groot als het Nederlandse aanbod. Dit heeft vooral te maken met uitzendrechten. Om een voorbeeld te noemen: de populaire comedyserie Friends kun je via de Nederlandse Netflix niet integraal kijken, maar wel in de Verenigde Staten. Interessant aan de Amerikaanse Netflix is verder het feit dat series en films die net uitgekomen zijn sneller wordt geplaatst. Je hebt dus eerder toegang tot nieuwe releases.

Heeft de Amerikaanse Netflix ook nadelen? Dat hangt ervan af hoe je het bekijkt. Een nadeel kan zijn dat je via de Amerikaanse Netflix geen Nederlandse ondertiteling kunt instellen. Wel is het mogelijk om onder aan het beeld een Engelse ondertiteling weer te geven. Maar als je de Engelse taal goed beheerst, is dit natuurlijk geen onoverkomelijk probleem.

Gebruik een VPN om Amerikaanse Netflix te kijken

Als je in Nederland naar de US Netflix wilt kijken, kan dat gewoon. Daarvoor heb je echter wel een zogenoemde VPN nodig, ofwel een Virtual Private Network. Een VPN schermt je IP-adres af, wat een voorwaarde is om in Nederland naar de Amerikaanse Netflix te kijken. Gebruik je geen VPN, dan herkent Netflix je IP-adres en wordt je bij aanmelding automatische gekoppeld aan de Nederlandse editie.

Een VPN is een aparte server, die tussen jouw smart TV en de server van Netflix in zit. Gebruik je VPN, dan meldt jouw device bij het openen van een website zich eerst aan bij de VPN-server waarvan je lid bent. Je IP-adres wordt verborgen gehouden, waardoor je je kunt aanmelden bij een buitenlandse Netflix-dienst. Je kan in de software van een goede VPN zelf kiezen vanuit welk land je wil dat het lijkt dat je surft!

Netflix USA Kijken TV

Hoe kies je een geschikte VPN-server uit om Amerikaanse Netflix te kunnen krijgen?

Een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een VPN-dienst, is de vraag in welke landen de VPN zijn servers heeft staan. Wil je de Amerikaanse Netflix kunnen ontvangen, dan heb je een VPN-aanbieder nodig die servers in de Verenigde Staten heeft staan. Dit geldt gelukkig voor de meeste VPN-aanbieders. Verder moet je letten op de snelheid van de VPN-server en die van je eigen smart TV.

Wil je films en series goed en vlot streamen, dan heb je voldoende snelheid nodig. Ten slotte is het belangrijk dat de gekozen VPN compatibel is met jouw TV besturingssysteem – wat in de meeste gevallen met een moderne grote televisie geen issue is, hoor. Kijk daarom of de VPN Windows, Mac OS X, en het liefst ook Android en iPhone iOS ondersteunt!

TCP Cloud heeft op deze pagina een overzicht van de beste VPN’s voor Netflix. Zeker een aanrader om die lijst eens goed door te nemen!

Laatst bijgewerkt op 22 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *