televisie verzekering

Je televisie verzekeren? Is het de moeite? Waarom bieden verkopers dit aan?

Verzekeringen voor je tv bieden over het algemeen voordelen zoals preventief onderhoud, gratis vervanging, reparaties zonder of met lage kosten en bescherming tegen stroompieken. Veel uitgebreide verzekeringen bieden zelfs service aan huis en ophalen voor defecte producten, zodat u uw grote, zware tv niet terug naar de winkel hoeft te slepen. Een waardevolle verzekering voor een tv zou moeten werken als een WA verzekering voor uw auto. Dit betekent dat het beeldscherm (inbranden), knoppen, ingangen, uitgangen, interne componenten, tv-standaard, IR-sensor voor de afstandsbediening, ingebouwde schakelingen / software en meer aan bod komen.

Wat valt er niet onder een uitgebreide tv verzekering?

tvscherm kapotNormale slijtage, onopzettelijke schade en stroompieken staan ​​bovenaan de lijst met dingen die mogelijk niet worden gedekt. Maar hoe zit het met wat niet wordt gedekt? En: waarom dekt je familiale verzekering niet gewoon ook de tv?

Veel mensen zijn verleid door claims van verkopers door televisie verzekeren aan te prijzen. Deze hebzuchtige verkopers hebben natuurlijk gedeeltelijk de schuld, ze hebben immers de motivatie om extra bonus bovenop hun salaris te verdienen wanneer ze je een verzekering verkopen, maar ook jij als koper moet ook proactief en op de hoogte zijn van elke aankoop die u doet.

Er kan een enorm verschil zijn tussen wat u denkt dat de uitgebreide verzekering moet beschermen en wat deze daadwerkelijk beschermt. Vergeet wat de verkoper u vertelt dat onder de garantie valt. Vergeet wat je vrienden je vertellen. Het komt erop neer dat de verlengde verzekering alleen dekt wat is beschreven in de algemene voorwaarden van de polis die u aanschaft. Lees daarom de kleine lettertjes voordat u een verlengde verzekering aanschaft, ongeacht hoe betrouwbaar de persoon of het bedrijf dat de garantie verkoopt, lijkt te zijn. Stel vragen als u iets onduidelijk vind; verkrijg schriftelijke opheldering als u de specifieke dekking niet ziet staan ​​in de garantievoorwaarden. Het is jouw geld dat wordt uitgegeven, niet dan van de winkel.

hoeveel kost tv verzekerenHoeveel kost een televisie verzekeren?

In de meeste gevallen is de prijs van een tv-reparatie duurder dan de prijs van de verlengde garantie. Of u nu een verlengde garantie online of in een winkel koopt, de prijzen worden bepaald door de prijs en het type tv. Dit betekent dat garanties kunnen verschillen voor tv’s met extra functies of bepaalde technologieën. Deze veranderen snel, dus vraag naar de prijs voor de verlengde garantie zoals deze van toepassing is op een bepaalde televisie.

Ga er niet vanuit dat één prijs alles dekt. Een verlengde garantie voor een televisie van € 499 kan een andere aankoopprijs hebben dan een garantie voor een tv die € 500 kost, ook al hebben beide verlengde garanties dezelfde dekking. Dit is een ongelukkig neveneffect van garanties die zijn gebaseerd op prijsklassen (bijvoorbeeld € 500–1.000). Daarom is het dubbel belangrijk om op te letten waar de prijsverlagingen zijn voor verlengde garanties. Afhankelijk van de extra kosten van de verlengde garantie kan het de moeite waard zijn om op of neer te gaan op de prijsladder.

Overweeg je beoogde gebruik

Bedenk waar je uw tv gaat gebruiken en stel u de ergst mogelijke schade voor die kan optreden: heb je kinderen of huisdieren? Organiseer je wilde feesten of ben je van plan je tv van kamer naar kamer of van huis naar huis te verplaatsen? Wordt je tv gebruikt in een slaapzaal op een universiteit? Heb je de gewoonte om te gamen op je televisie, en durf je wel eens met een controller gooien uit frustratie? In deze gevallen kunnen verlengde garanties de extra kosten zeker waard zijn. Lees altijd de uitgebreide garantievoorwaarden.

Als de garantieleverancier deze niet schriftelijk kan overleggen, vraag de verkoper dan vriendelijk hoe hij zou verwachten dat je betaalt voor zoiets belangrijks als een uitgebreide garantie zonder vooraf schriftelijke documentatie erover in te zien. Uiteindelijk komt de beslissing neer op hoe comfortabel je je erbij voelt. Het beste advies is om de kleine lettertjes te lezen en op basis daarvan een weloverwogen beslissing te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *