samsung the freestyle beamer

Samsung The Freestyle Pocket Beamer – Review

Samsung The Freesytle is een ultraslimme projector en dat ook nog eens in een wel heel compact formaat. Met een gewicht van slechts 700 gram en een formaat van 9,3 x 15,6 centimeter neem je deze draagbare projector werkelijk overal mee naartoe. En dat niet alleen; je kunt hem ook nog eens als slimme speaker of sfeerverlichting gebruiken én je profiteert van alle Smart TV functies. De multifunctionele full HD beamer heeft bovendien een trendy ontwerp en is makkelijk te bedienen. The Freestyle zorgt met zijn automatische set-up zelf voor de juiste instellingen.

Altijd scherp en horizontaal beeld, waar je ook bent

De automatische set-up met Auto Keystone, Auto Focus en Auto Leveling zorgt ervoor dat je binnen de kortste keren van een scherp en altijd horizontaal beeld geniet. De beelden passen zich op elk oppervlak namelijk automatisch aan. Neem je Samsung The Freestyle mee naar de camping en heb je daar geen vlakke ondergrond? Dat levert dus geen enkel probleem op. De projectie heeft een afmeting van 30 tot 100 inch. Een inch staat gelijk aan 2,54 centimeter.

Beeldscherpte

Met Samsung The Freestyle profiteer je van een Full HD scherpte van 1080p. Dit is de aanbevolen scherpte voor thuisbioscopen. Houd er wel rekening mee, dat deze beamer een lager aantal lumen heeft. Lumen staat voor de hoeveelheid licht die een lichtbron uitstraalt. Omdat deze beperkter is dan bij de meeste andere beamers het geval is, is het belangrijk dat de ruimte waarin je The Freestyle gebruikt, geheel of gedeeltelijk verduisterd is. Is dat niet het geval, dan kan je projectie onduidelijk worden.

De projectieverhouding en de ruimte waar je The Freestyle gebruikt

The Freestyle heeft een projectieverhouding van 1.2:1. Dit betekent dat je, wanneer je een één meter brede projectie wenst, de beamer op een afstand van 120 centimeter van het scherm dient te plaatsen. Wil je een projectie van twee meter breed, dan wordt de afstand dus 240 centimeter. Ga dus wel altijd na of er voldoende ruimte is op de plek waar je de beamer wilt gebruiken. Overigens kun je deze Samsung beamer eenvoudig kantelen. Zo kun je dus ook projecteren op het plafond.

Op welke geluidskwaliteit kun je rekenen?

Gebruikers zijn over de geluidskwaliteit van Samsung The Freestyle al net zo enthousiast als over de beeldscherpte. De pocket beamer heeft twee ingebouwde speakers met woofers, die garant staan voor 360° geluid. Zo kan iedereen in de ruimte de geluiden optimaal beleven en komen muziek, films en games nog meer tot leven. Het feit dat externe apparaten niet nodig zijn voor het geluid, wordt door gebruikers als een belangrijk pluspunt genoemd.

Een beamer die ook als sfeerverlichting kan worden gebruikt

Samsung The FreestyleSpeel je geen videobeelden af, dan kun je deze pocket beamer van Samsung met zijn doorschijnende lensdop ook als sfeerverlichting gebruiken. Je zet hem daarvoor in de Ambient Mode. Jammer genoeg kun je de sfeerbeelden niet customizen. Als alternatief kun je ook je eigen foto’s laten projecteren. Ook hier geldt wederom dat het licht en fotobeelden enkel tot hun recht komen in geheel of gedeeltelijk verduisterde ruimtes. De lage lichtopbrengst zorgt ervoor dat de beelden in lichtere ruimtes namelijk onduidelijk worden. De verwachte levensduur van de lamp is overigens 20.000 uur. Dit getal ligt aanzienlijk hoger dan de branduren van de gemiddelde beamer op de markt.

Opladen

Samsung heeft deze The Freestyle beamer speciaal ontworpen voor diegenen die hun beamer graag overal mee naartoe nemen. Voor draagbaar gebruik sluit je de beamer via USB-C aan op een externe accu; de beamer heeft namelijk geen eigen batterij. Hij is compatibel met accu’s met USB-PD en een minimaal uitgangsvermogen van 50W/20V. Je kunt hem met behulp van een externe batterij zoals een powerbank waar je maar wilt gebruiken.

Een beamer waarmee je van je favoriete content geniet

The Freestyle pocket beamer van Samsung heeft ook nog eens dezelfde Smart TV functies als alle Samsung televisies. Hierbij kun je denken aan apps voor streamingdiensten en het casten van beelden vanaf mobiele apparaten. Op het Tizen smart platform, het door Samsung ontwikkelde besturingssysteem, kies je zelf je favoriete content in apps als Netflix, Videoland en YouTube. Deze content is overigens niet inbegrepen bij de beamer zelf, maar een abonnement is hiervoor vereist. Je kunt ook muziek streamen en een spelconsole aansluiten.

Samsung The Freestyle: concluderend

Al met al kan worden gesteld dat Samsungs eerste draagbare projector compact, trendy en gebruiksvriendelijk is. Bovendien biedt hij je tal van extra’s, zoals het bekijken van je favoriete content. Ben je potentieel geïnteresseerd in de eerste beamer van Samsungs nieuwe productcategorie, dan zijn de afwezigheid van een tweede USB-ingang en de matige lichtsterkte punten om rekening mee te houden. Gebruik The Freestyle dus enkel in onverlichte/donkere ruimtes en buiten ruim na zonsondergang om van voldoende beeldkwaliteit te kunnen profiteren.

Laatst bijgewerkt op 17 mei 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *